Dagens besök på smärtrehab till sjukgymnast & arbetsterapeut.

Minst sagt jobbigt att ta sig upp i morse, & det kändes som om jag aldrig vaknade idag...

Men inte så konstigt så lite sömn som det blev i helgen & långa dagar. Men vad gör man? Det var så viktiga möten idag & har väntat sååå länge på dom!

Hade en tid till sjukgymnasten Åsa O kl 10.00 trodde jag, men när jag sitter där väntar... väntar... Så hinner kl bli 10.20 ingen har kommit för att hämta mig? Då visade det sig att jag hade inte tid förens kl 10.30. Inte kul en sådan dag när man behöver varje minut sömn! & sen när Laila sitter i bilen & väntar... Men bättre att vara tidig än sen i alla fall..

Det var en bra möte, hon var väl uppdaterad i mina journaler vilket underlättar en hel del & jag slipper återberätta allt. Sjukgymnasten Sara som jag träffade för någon månad tillbaka hade kontaktat sjugymnasten jag hade tidigare. Så då hade dom fått besked hur det har sett ut för mig & hur det gått med träningen. Vilket inte har gått någe vidare =0(

Så vi diskuterade igenom det, vad det kunde vara som var fel i träningen för mig, vad det var som hände, fick jag mer ont, vart det någon skillnad...

Vi kom fram till att det första jag behöver bygga upp mer styrka i är runt bäckenet & höfterna. Det är där jag är mest ostabil. För det är trots allt där allt börjar. Så har fått 3 övningar, en liggande, en sittande & en stående. Där jag ska träna upp bäckenbotten, på den lägsta nivån. För klarar jag inte dom kan jag inte göra dom andra övningarna.

Så det kommer vara små & väldigt basic övningar. Men det är för att jag ska klara av dom & kunna gå vidare sen. Då vet vi oxå vad jag klarar för nivå. För det är det viktigaste av allt att det är rätt nivå för mig! Jag får absolut inte göra mer även om jag känner att jag klarar det! MAX TRÄNA 2 GÅNGER/DAG.

Fick även en grundlig & förstålig förklaring vad det är som gör att vi med EDS & överrörlighet har så jobbigt att gå, vad det är som händer & hur kroppen agerar jämfört med en normal kropp. Nu har hon sagt till mig att använda ortoser på båda fötter, knän & skaffa en kardborrebälte som man sätter runt höfterna när jag går eller anstränger mig. För jag hjälper inte kroppen & blir inte bättre att vara utan dom!

Så nu ska jag ta kontakt med OT-Center för att få ett till resårbands ortos till foten. Kolla upp om man kan få bältet till höfterna/bäckenet av dom? Jag behöver oxå nya inlägg i skorna.

Uppföljningen blir nu att ringa Åsa O om 1 månad & prata om hur det gått, om det är någon skillnad.. etc..



Kl13.00 träffade jag arbetsterapeuten Birgitta. För att med hjälp utav coaching av henne kunna få tips om hur jag kan förbättra min vardag med hjälp av små ändringar & hjälpmedel.

Mina huvudmål är att hitta en rimlig aktivitetsnivå.
För att komma dit ska jag föra en aktivitestdagbok.

Mindre energi/kraft åtgång i aktivitet.
Genom att ta många micro pauser (innan jag får ont).
Tips & råd ( har fått broschyrer med olika aktiviteter i trädgård, köket, bära lyfta, städa, inköp etc....)
Hjälpmedel.

Jag ska läsa broschyrerna, se vad som kan hjälpa mig, ta ut 3 saker som jag ska tänka på att börja med tills det sitter. Göra dom andra sakerna tills vi ses om en månad igen, se hur det gått & sen se hur vi går vidare.

Jobba får jag göra själv men jag kommer få coaching från Birgitta. Vilket är mycket värt för mig!
Fick fylla i en blankett hur det har sett ut för mig den senaste månaden i min vardag. Ringa in 4 olika alternativ från inga svårigheter alls till att jag inte genomför aktiviten pga av svåra svårigheter. Där av kan hon få en bild hur det ser ut för mig & gå vidare där ifrån.

Vi tittade på hjälpmedel som finns, några hade jag & andra inte. Fick med mig en broschyr hem som jag kan titta i & ev beställa ifrån plusvardag.se. Ska titta i den skeptiskt, vad kan jag ha nytta av & inte köpa för att det finns. Sen är det bara att skriva önskelista ;0)

Fick även med mig aktivitets ortoser en höger & en vänster till handlederna hem.
Ska använda dessa när jag är i aktivitet som kan göra att jag får ont & när jag anstränger dom mer.



Har en ny tid till Birgitta arbetsterapeuten om 1 månad för att prata om hur det gått, hur det ser ut i min aktivitetsdagbok.

Är mycket glad att jag investerade i en nack kudde! Har tittat på den länge, så tog mig råd till den! På 50% rea, 100 kr kostade den på Jysk. Har använt den nu ett par gånger vid längre bilresor & den hjälper =0)



Tack Laila för din hjälp & ditt sällskap idag!!!



Kommentarer
Postat av: Renée

Har precis likadan nackkudde! Använde den både på resan till USA och när jag väl var där. De hade hemska kuddar! Skönt att du får hjälp, då kanske livet blir en aning lättare! Kramis...

2010-08-17 @ 11:36:48
URL: http://www.vimsigamamman.blogspot.com
Postat av: Madeleineslife

Ja jag såg det på en bild på bloggen =0)

Det var då jag tog beslutet att köpa den, efter ha tittat på den i några månader.. :P



Tack, ja hoppas på det nu! För träningen har inte fungerat alls tidigare =0(



Kramis

2010-08-17 @ 17:25:41
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0