Åter besök

hos läkaren på UAS....
Skulle träffa läkaren efter jag hade träffat rehabiliterings teamet förra vecka. Nu hade dom setts tillsammans med läkaren & igår skulle jag få reda på vad dom kommit fram till & hur dom ska kunna hjälpa mig vidare.
Det var ungefär som jag trodde, dom höll med mig om att det inte var någon hjälp för mig just nu att gå ett nytt rehab program. Så ska istället träffa en sjukgymnast & arbetsterapeut som hjälper mig med min EDS. Sen kunna ha en kontakt där men som jag sen kan ta kontakt med min sjukgymnast här & sköta det härifrån. Så slipper åka så långt varje gång, vilket inte skulle fungera i längden. Men att jag får rätt hjälp & inte blir sämre igen.
Det var lite svårt att förstå läkaren, då hon hade lite svårt med svenskan. Men vi var överrens i alla fall hur jag ska få hjälp.
Det fanns även ett tre dagars program (kommer inte ihåg vad det hette nu, har lappen hemma) jag kunde få gå med mina anhöriga där dom talar om smärta. Men just nu tror jag inte det är aktuellt, då där är en bra bit att åka, det är en tid då dom jobbar mina nära & kära..
Min läkare härifrån hade önskemål om att få hjälp med mediciner som fungerar på EDS patienter. Men det fungerar tydligen inte så. Det finns inga speciella mediciner, man får prova sig fram. Vilket är precis är det jag har gjort. Men hade väl någonstans hoppats på att få lite hjälp då dom träffar fler som har EDS & kanske skulle veta vad som hjälp på de patienterna.
Men såg förut att det finns en lista på socialstyrelsens hemsida, & annars får jag göra som jag gjort tidigare fråga er andra som har EDS =0)
En sak som jag funderade över när jag gick ut var.
Ibland kan jag tycka det är lite jobbigt när man träffar nya läkare, sjukgymnaster osv som har lite förutfattade meningar om oss med långvarig smärta. Det känns som man blir påhoppad & får gå i försvar. Tex när det gäller mediciner, vanor, vad man har provat & inte.
Jag tog tex upp att jag skulle vilja ha tips om en annan migrän medicin, då den jag tar i dag fungerar inte alltid. (diklofenak 50 mg)
Utan att fråga mig vad det är som framkallar min migrän eller vad jag har provat så börjar hon predika för mig hur jag kan prova en varm dusch i 15 min etc.. Istället för att ta en tablett. Om det inte fungerar så skulle jag ta en ipren. Men inget av det hon sa var något som jag inte provat eller inte hört.
Nu förklarar jag detta i korta drag. I dessa fall känns det som om de tror jag bara tar tabletter & inte försöker med något annat. Jag tycker många gånger att det finns andra sätt hur man kan gå till väga & inte tro att alla är lika.
Jag har provat många olika saker, vissa fungerar & då använder jag dom. Men alltid bara till en viss gräns. Så då sitter hon bara & pratar om en massa som jag vet & redan gör. Istället för att ta reda på hur jag gör & sen gå vidare därifrån. Det var svaret jag fick & det gav inte mig någonting. Blev lite besviken, hade mera förväntningar på läkaren.
Vet inte om ni förstår vad jag pratar om eller vad jag menar.. Fråga gärna, så kanske jag kan göra ett nytt försök att förklara. Det är inte alltid lätt att formulera sig så att det blir rätt. Men kanske den som har varit med om det har lättare att förstå?...
Detta är mina erfarenheter & det är vad jag tycker. Men det återkommer ofta, därför tog jag upp det.
Nu stänger dom deras avdelning i juli på UAS så det blir inte så mycket mer som händer under sommaren utan får ta upp detta igen i slutet av augusti. Men det är skönt att jag har kommit igång & det är något som är bestämt. Tror det kan underlätta sen när jag ska ha ett avstämningsmöte med FK.
Nu kan jag känna mig lugn med detta & inte behöver tänka på det något mer under sommaren.

Kommentarer
Postat av: litentanta

Känner igen det där med rabblande läkare som tror att man nästan är lite korkad... (jag går i försvar direkt..) Jag sover ju inte "av mig själv" tex, gjorde inte före epilepsin och trots att jag ofta har medicinerat med piller som ska göra en trött så behöver jag ändå nåt att sova på. Läkare som då måste gå hela svängen runt "mörkt i rummet, svala lakan, tänk positiva tankar" eller vad strunt de har att komma med är värdelösa.



Vi frågar när vi behöver hjälp, kunde man fixa saker med en varm dusch eller svala lakan så skulle man väl knappast ta upp det hos läkaren? hmm...



Skönt att du fått komma igång och röra dig igen, fast synd att du fått ont i magen.. hoppas att det inte är något nytt strul och härlig bild på blomman! Nu är det sommar och det är bara att passa på, kanske vill ha lite mer värme men annars så!



Kramen till sig!

O glad midsommar förresten, så jag inte glömmer det!

2010-06-24 @ 18:46:23
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Pia

känner oxå igen det där med läkare och deras predikan om mediciner.. men de borde pröva att vakna en morgon i våra kläder så får vi se hur dom tänker sedan.... suck.



Styrke kram!!! ser att din dator kraschat, fasiken vad synd. Jag skickar dej ett mess sen och hör hur det är. Kram kram och ha en härlig semester vecka!

2010-07-01 @ 21:32:17
URL: http://edsmamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0