Reflexer räddar liv!

Nöjd med denna dag..

Har hunnit med en del & umgåtts med trevligt sällskap!
Det vart en skön kvällspromenad med hundarna. Mörkt det blir tidigt nu... Hösten är fin på många sätt. Men gillar när det är långa ljusa kvällar. Men inget att göra åt det, klä sig efter vädret får man göra & ta på sig reflexer så man syns ute.

Det är något som kan reta mig till tusen, dom som ger sig ut i mörkret utan en enda reflex!! Hur svårt kan det vara?! Det är en sån billig livförsäkring, för det är våran skyldighet gentemot bilisterna! Hur ska dom annars kunna se oss i tid?! Det finns inte en chans att hinna se eller upptäcka någon i tid som inte bär reflexer.

Jag klär mig & hundarna med reflexer & för mycket men hellre det & kommer hem hel. För hur tufft är det när man ligger där, påkörd & inte kan röra sig?... & kanske aldrig mer kan gå ut! Många borde tänka en gång till innan man ger sig ut i trafiken. & dom äldre är inte bättre & hur ska då dom yngre förstå. Det är som tex när mamma/pappa säger till sitt barn att man måste ha hjälm på huvudet när man cyklar. Men hur ska dom förstå det när föräldrarna inte har det själva....

När man åker bil så har man bälte.
Men varför har man det om man inte har reflexer på sig när man är ute & går. Det är precis samma sak! Du är dessutom "mer" skyddad i en bil än som gångtrafikant.

Kan prata om detta i evigheter, men tänker inte tråka ut er med det. Tror mitt budskap har nått ut & vad jag tycker & står någonstans... Nu är det upp till er ;0)

En reflex för 20 kr kan rädda ditt liv nästa gång! ♥


Lånad bild av http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/stockholms-finaste-reflexer.1285


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0