Fårskinn Mockasiner

Ger man sig fan på något att det ska gå så går det! ;0)

Det finns inget som är omöjligt, man får lösa problemet helt enkelt... När en vän till mig tog på sig ett par fårskinn mockasiner, som han sytt själv. Så ville jag också ha ett par eftersom jag är så frusen om fötterna... Men han visste inte hur han gjort, det hade inte varit helt lätt... Men nu nästa helg så kommer jag behöva något varmt att sätta på fötterna..

Jag köpte i somras spillbitar från fårskinn som blivit över vid hantverk. Visste inte då vad jag skulle ha bitarna till, men när man håller på med hanverk så kommer det alltid till någon användning. Så det skulle jag nu klä insidan med. Men hade inget mönster, så för att lösa det så hade jag en fårskinnstoffel på foten, ställde foten på ett papper & ritade runt foten. På så sätt fick jag måttet på underdelen. Sen för att få mått på de andra delarna, lag jag ett papper på toffel´n, skuggade med en blyertspenna över sömmen, fick då fram formen & kunde sen rita av det & fick ett färdigt mönster på botten, sidor & överdel.
 Ändrade formen något så det ska passa med fransar på.. & värma vristen lite också...



Sen var det bara att rita av & klippa ut i skinn. Detta gjorde jag igår, idag tog jag nålen & sentråden... Har tråcklat, klippt & klistrat under hela dagen, med många pauser såklart hunnit fått en klar! Så stolt!!! Mycket nöjd med resultatet, bättre än vad jag vågat hoppats på!

3 av 5 delar sitter ihop...




Nu börjar det likna något, locket är på, fårskinnet på plats...




Baksidan....


KLAR!






Kan hända att jag dekorerar med pärlor sen, det vet jag inte än.. Men nu först ska jag bara göra den andra klar också...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0