Sätta lite lökar, läsa en bok & äta raggisar är väl höst!?

Så var lökarna nere i jorden : )
 
Dom sitter i en fin liten grupp på framsidan, så i februari-mars kommer snödropparna titta upp & i maj-juni kommer kirgislöken. Tror att det blir super fint!
 
Satte ner vitlökarna också, men för att få ner dom var jag tvungen att ta bort 2 clematiser & blommlökar i "lådan". Jonne får hjälpa mig att gräva en grop till clematisen & lökarna ska jag sätta på framsidan istället. Men det blir en annan dag!
 
Tror jag kommer köpa en till omgång med snödroppar & kirgislök. Sätter på andra sidan av uppfarten så det blir en bra balans..
 
Efter jag kom in, tog av mig knäortoserna fick jag klåda på låret. Det blev ilrött, svullnade upp, fick prickar & det hettade!? Får så där emellanåt, vet inte om det är matriellet jag är känslig emot? Det vart också som små blödningar under huden. Förmodligen av att jag kliade eller att huden klämts? Den är ju så känslig & tunn så det behövs inte mycket. Hittade inte aloe vera gelen att lindra klådan med. Men deras propolis creme funkade också! & nu har det gått tillbaka.
 
I övrigt har jag fortdatt läsa boken Gömda av Liza Marklund. Jag är kanske en av dom få svenskar som inte läst dom ännu. Har varit på väg, men har då haft andra böcker på gång. Men nu var det rätt läge, har kommit  2/3 av boken, men fy så hemsk den är!! Men ändå vill man läsa vidare?.. Konstigt men sant.. 
 
Kvällens meny bestod utav raggmunkar, som jag självklart har gjort från grunden.
 
Öppnade skafferiet, tog ut paketet, klippte upp påsen med en sax, hällde 3 ½ dl vatten i en bunke, rörde ner innehållet från påsen.
 
Fick sedan vänta LÅNGA 3 minuter på att smeten skulle tjockna! Så för att slippa bli trött drog ut stolen & satte mig. När margarinet smält i pannan så hällde jag ner kanske 1-1½ dl smet & gräddade. Serverade raggmunkarna med hackad rödlök & creme fraishe (Jonne hade stekt sitt fläsk, som han hade till sina raggisar). ; )
 
Vad åt du/ni för delikat till middag idag??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0