En weekend i Stockholm med besök på Aifur & bio..

Nu har jag lyckats föra över biderna ifrån helgen :)
 
Vi tog oss iväg till huvudstaden på en weekend. Bestämde bara några dagar innan att vi skulle bo kvar på hotell. För att få mer tid till varandra & för att spara på mina krafter så jag orkar mer... Hotellet vi bodde på var inget vidare, 3 stjärningt, men servicen hade dom tappat helt!
 
Det var flera mässor under helgen & invigning av friends arena, så det var svårt att hitta ett ledigt rum..
 
De vi bodde på var ett hotell som var inriktat på träning, fritid & sport. Något för mig ; ) Hahaha.. Eller inte!!
Det fanns en träningsmatta på rummet & balansplatta. Mängder av böcker om träning, upptäcksfärder etc. Ett stort gym på översta våningen med en PT. Möjlighet att låna kajak, rullskidor, rollerblades, gångstavar etc.. Så för den som vill hålla igång träningen under tiden man är borta är det säkert super bra. Men som sagt sercice visste dom inte vad det var!!
 
Synd när man betalar en hel del pegar!
 
Men det var inte allt. Vi gjorde små utflykter..
Lördag eftermiddag spenderade vi i Gamla Stan. Det var fullt med folk, från många olika nationaliteter, alltid kul att titta på människor. Sovenir butiker avlöser varandra med vikinga tema, choklad, praliner & nymalt kaffe kunde du hitta varstans. Vi gick in den 2:a Indiska butikernen som startades vilken var väldigt speciell. Flera olika våningar, med bl.a en källare som var av ett tegelvalv.
 
Vi gick inte i Stor Kyrkan där Kronprinsessan Viktoria & Prins Daniel gifte sig. Slog oss ner i en bänk andades in atmosfären & kände lugnet. Det är en mäktig kyrka att vara i! Den är mycket fin med alla valven som är kantade av tegel, vackra föremål på väggarna. Så om man är i Gamla Stan så är det ett måste att besöka den kyrkan.
 
Vi hittade en ännu större kandellaber i denna kyrka som påminner om den i Lunds Domkyrka.
 
Solen gick ner så vackert över tornet på den Tyska kyrkan.
 
När butikerna stängde så öpnnade krogarna. Hade hört talas om E-type´s restaurang Aifur som han startat, så när den öppnade för kvällen gick vi in där. Trodde att vi skulle bara ta en titt eller möjligtvis en öl. Vi vart kvar i 3 timmar! Så trevligt & familjärt var det där! Den är helt autentisk från 900 talet. Det är en upplevelse att bara sitta i baren & ta något att dricka. Du kommer in i en helt annan tidsepok, allt är genomtänkt i minsta detalj, maten, bord, bestick, klädsel etc är tidsenlig. Så vill/kan man inte äta så är det helt klart värt att bara kika in!
 
Tog ett glas vin, som dricks ur ett gals som dom hittat på Birka & tagit fram därefter.
 
Söndagen vart en soft dag, med Bio. Vi sågs En Oväntad Vänskap. Den var riktigt bra! Mer skratt än vad jag trodde, men samtidigt en bra balans av djup & allvar.. Så den kan jag rekommendera..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0