Varför stressad?!

Undrar varför jag är stressad?...
 
Nu har jag bytt hemtjänst, dom förra gjorde mig stressad! Det var brist på personal och jag visste inte om jag skulle få hjälp eller inte. När jag inte vet är det bättre att vara utan, för är det något som gör mig sämre är det just STRESS!
 
Förra måndagen började dom nya. Till en början har det varit fler olika personer än vad som är tänkt att jag ska ha. Hoppet är max 3 personer, 1 person mån-fre, 1 person jämna helger och 1 person ojämna helger. Nu har det varit betydligt fler än så, innan dom får ihop schemat så det ska funka med mina tider. Vet inte om det kan vara en sak, lära känna nya personer, släppa in dom i mitt hem, det mest privata?
 
En annan sak är väntan och ovissheten på min operationen av axeln. Den ska göras, snart, nästa vecka, om två veckor eller en månad, det vet jag inte? Det gör mig något stressad att inte veta, jag har en del att "hinna" med innan. Samtidigt vill jag göra den nu, i morgon, så jag slipper gå hela sommaren och inte kunna göra någonting.
 
Jag får inte rida, men försöker vara i stallet så mycket jag orkar, göra dom saker jag orkar och mår bra utav. För hålla igång kroppen måste jag och det är ortopedens önskan (sjukgymnastik). Men jag gör på mitt lilla egna vis, gör jag inte det mår jag inte bra och då funkar ingenting, själen är minst lika viktig. För att operationen ska få så bra resultat som möjligt behöver jag träna axeln, ju bättre tränad den är desto bättre resultat.
 
Jag har ett program att följa, jag gör lite av det, lite olika från dag till dag. När jag varit i stallet tycker jag att det är tillräckligt då har jag rört på mig och använt musklerna tillräckligt. Det är också viktigt för mig att hålla igång i övrigt, för ju mer jag kan "träna" (som är mitt heltids jobb) desto bättre mår min kropp. Det är en jättesvår uppgift med ständig värk, men jag försöker så gott jag kan och djuren hjälper mig. Desto bättre form jag är nu i hela kroppen desto bättre kan jag återhämta mig efter operationen.  
 
Även om jag gör saker varje dag, stort eller litet har jag en stress inombords. Varför vet jag inte?
Jag umgås med djuren på ett eller annat sätt, är i stallet, har planterat några blommor ute nu när våren är här, får hjälp av hemtjänsten varje dag, gör lite nytta här hemma. Ändå tittar jag på klockan, oj vad tiden går...
 
Det finns alltid mycket att göra hemma, oftast kan jag tänka det jag inte orkar idag, gör jag nästa dag. Just nu är det svårare... Det känns som det är svårt just nu att höra tystnaden i mitt huvud. Tvingar mig själv att vila, meditera och göra avslappningsövningar, oftast somnar jag, men inte nu.
 
Köpte ny säng för ett par veckor sedan, vilket var ett måste!! Den vi hade var helt slut! Det var som att komma till himlen, däremot kudden jag köpte, som jag trodde var bättre för mig var inte det. Jag har inte sovit bra på den, vaknat under natten och varit stel på morgonen. I natt fick jag låna Jonnes nya kudde och har sovit som en prinsessa! Jag hoppas på att komma iväg snarast och inhandla en ny (när jag fått pengar).
 
I morgon har jag bokat in dagspa, hoppas det ska hjälpa mig att komma ner i varv och känna mig mindre stressad inombords.
 
 
 
(gamla bilder från ett tidigare besök på det spa jag ska till)
 
Önskar dig en fortsatt mysig kväll!!
/Madeleine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0