Nu har det äntligen hänt lite...

Jag har fått flera viktiga samtal idag! :)

ÄNTLIGEN!! Om jag får säga så... Det började med att biståndshandläggaren ringde mig, var tveksam om hon skulle ringa, då hon lovat att höra av sig denna vecka.. Men hon höll det hon lovat & dessutom så hade dom tagit ett beslut. Dom har beviljat mig HTJ & ledsagning för inköp i 1 år framöver. Dom har inte tagit något beslut än om fönsterputtsningen & snöskottningen. Men det kommer ta längre tid att överlägga, så därför tyckte jag att dom skulle ta ett beslut om det andra nu som är viktigast för mig.

Så som jag har förstått det så är det städning varannan vecka & det innefattar; dammsugning, skura golvet, städa badrum, bädda rent sängen, tvätta, torka av ytor. Sen den andra veckan så är det uppsnyggnig, det vill säga; dra av golven, kanske tvätta en maskin, ja det som jag tycker är mest behövligt. Sen diskning 2 ggr/v.

Sen 1 gång i månaden så möter dom upp mig vid butiken, hjälper mig runt & sen hjälper mig med kassarna in hemma.

Det har hon ansökt om lite mer inviduell hjälp kommer inte ihåg vad hon kallade det. Men mer som att ha en personlig assistent & dom kan då vara lite mer flexibla. Det gör det även lättare för dom att hålla ner antalet personer. Så det låter bra tycker jag!

Nästa samtal fick jag ifrån AT, som bekräftade att hon beställt min arbets stol till köket & att det preliminära datumet för leverans. Så vi bokade in en tid dagen efter, då hon kommer med toasittsen, installerar den samtidigt som hon då kan packa upp stolen & visa mig hur den fungerar :)

Knappt en timme efter jag fått besked om att jag blivit beviljad HTJ så ringer G som ansvarar för hemtjänstens personal.. Så nu är ett möte inbokat här hemma på måndag.

Så ja det har hänt saker.. Vilket jag är mycket glad & tacksam för! Det betyder att jag snart har den hjäp som jag inte vågat hoppats för mycket på. Stor lättand! Sen vad det kommer ge mig kommer kännas mer verkligt när det dragit igång..

En mycket bra avslutning på denna vecka!


Kommentarer
Postat av: sussi

WIHOOOOOOOOOOOOOOOOO................. Klackarna i taket! Vad glad jag är för din skulle bättre starta på året kan du ju inte få! UNDERBART!!!!!!!

2011-01-15 @ 13:44:45
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/
Postat av: Skrutten

Det är bara att bocka och buga till högvinsten. Jätteroligt. Jag hoppas och håller tummarna att det ska fungera bra och att det inte blir för mycket merkostnader för dig.

2011-01-16 @ 01:19:33
URL: http://edsliv.bloggproffs.se
Postat av: Madeleineslife

Tack snälla!! Det känns som en seger... :)

2011-01-16 @ 15:57:21
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0