Jordgubbarna fick kärlek idag

Idag stod jordgubbslandet högst upp på priolistan. Plantorna blommar nu, men det var lika mycket ogräs! Ändå har Jonne rensat redan en del i år. Nu när jag hade assistans idag tänkte jag det blir perfekt att få det gjort och klart. 

Det var mer än jag trodde, när jag väl började upptäckte man allt under och mellan. Allt skulle bort, tålamod krävs och nogrannhet. Riktigt terapijobb, skönt för själen när man inte tänker på vad klockan är, vad jag ska göra sen, utan bara vara i den stunden. Njuta av solen, våren, det som ska komma, fantisera om dom goda bären som blir. Det är en del jobb på vägen, men är värt allt och det finns inget son hör mig mer stolt än när det är min egna odling! 

Några nya skott från tidigare år följde med upp, dom sparade jag. När allt ogräs var borta fyllde vi på med 2 säckar planteringjord. Därefter plockade vi ut alla små planter som kom med upp när vi rensat, satte ihop dom i grupper och ner i nya jorden. Hade tagit hem halm som jag kunde lägga ut mellan alla plantorna, så gubbarna slipper bli jordiga när vi ska äta dom. 

Riktigt nöjd med resultatet!  

Funderar på nu om jag ska bygga någon sarg runt, så jorden hålls på plats och det blir lättare att täcka dom med nät? Tidigare hade jag ituklippta kompostgaller som nu blivit för låga i förhållande till plantorna. 

Men någonting behöver jag täcka dom med så inte fåglarna äter upp dom. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0