Clinic med John Ricketts

Sitter nerbäddad under filten fram TV, täppt i näsan och feber. Brukar inte bli sjuk, men den här gången blev jag smittad.
  
Igår var jag på clinic hela dagen, trots att jag hade feber och dunder förkyld. Ville verkligen inte missa den här chansen, det var bara 5 min hemifrån vilket aldrig annars händer. Jag har mött honom en gång tidigare och sett lite av hans arbete med hästar på nätet. Jag är välbekant med hans metod och tanke sätt, har själv praktiserat det nu i 16 år. För det blir man aldrig fullärd, det är de som är så roligt! Jag fick mycket bra uppdatering och bekräftelse på det jag gjort under åren men också en bra påminnelse och bra tekniker. 
 
Problemet är inte problemet, sluta fokusera på "problemet" som kommer det lösa sig. Det handlar att ha kontrollen under pressade situationer och kunna kommunicera med hästen då, har du och hästen grunden, då vet ni båda vad som ska göras och förstår varandra. Den ska veta dina signaler för framåt, bakåt, höger, vänster, stop och gå. Bestäm dina gränser, var tydlig med dom, se till att ha ditt eget space, där hästen inte får gå över gränsen. Hästar vill vara feta, dom vill veta att dom överlever, om du ser till att lära dom överleva situationen får man tillit. Lite kortfattat om vad det handlade om.
 
Han heter John Ricketts och kommer från England och har jobbat med detta i 20 år.
 
In action, får hästen att lyssna och förflytta sig åt olika håll som den har svårt med under stress och press, för att sen komma ner i varv. Förberedelsen inför allt du och hästen kommer stå inför. Basic.
 
 

Jag var helt slutkörd när jag kom hem, med det var värt det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0