Ergonomi, anpassningar..

Tiden har inte funnits för att skriva idag.
 
Besiktigade min bil idag, det var allra första gången och klarade sig. Nu är det 2 år till nästa gång.  Därifrån åkte jag till Tempus, mockade, fixade, logerade honom med 2 linor, riktigt duktig har han hunnit bli. Lite nerverna på utsidan idag när det blåste.
 
Stressade hem för min arbetsterapeut skulle komma och titta på min arbetsstol & moppe. Hon var försenad, vilket gjorde jag hann varva ner lite emellan. När hon sen kom, kikade vi på min arbetsstol. Jag får nu bara ont när jag sitter i stolen framför datorn, den ska avlasta, vara specialanpassad och jag ska slippa få ont. Det visade sig var inte mycket som stämde på den. Fötterna når inte ner till golvet, armstöden sitter för långt ifrån kroppen och för långt fram, ryggstödet har inte korrekt vinkel och av fel modell, det behöver finnas en elektrisk broms, ett fotstöd. En hel del att göra. Nu är allt nerskrivet, hon sänder remiss till Sodexho, jag får en tid pröva ut en ny. Moppen ska vi också be en specialist titta på, jag sitter inte bra, ryggstödet ger inte stöd för ryggen.
 
Mycket detaljer är det att tänka på. Vilket alla borde göra egentligen om kroppen ska hålla länge. När jag som har ont blir man extra känslig och blir tvungen att göra vissa förbättringar. Men det är lätt att bara köra på. Det finns så himla mycket olika ergonomiska förutsättningar för alla idag.
Det är klart, anpassningar tar tid, du behöver fundera på vad du vill anpassa, vart man kan få hjälp, vad man som anställd kan önska, vad som finns att få osv. Men jag kan säga att det är värt det alla gånger om, när man har tagit sig tiden, kollat på olika alternativ, utrett och hittat det som passar.  
 
Ett tips till er ALLA se över vad ni har, mår kroppen bra av det eller har du mycket spännigar och ont?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0