Drömmen om ett växthus

Våren är här, det är underbart att vistas i trädgården och naturen nu, se allt väckas till liv igen.
 
Har påbörjat rensning i rabatter idag. Ta bort spåren av hösten och vintern. Det får mig att må bra i själen, ett hopp väcks till liv igen och viljan att skapa. Jag har köpt sättlök som rödlök, gul lök och vitlök. Fröer som ska sås, plockade fram drivhusen, hoppas på ork till att så i morgon.
 
Gräslöken tittar upp redan, tror även jag inte skördat all vitlök från förra året, det har tittat upp nytt i landet. Persiljan växer, någon morot verkar också ha övervintrat? Min dröm och önskan är att ha ett eget växthus, kunna odla sina egna grönskaer och förlänga säsongen något. Jag har nu odlat, vitlök, tomater, morot, sallad, örter och bär tidigare år. Det har gått jättebra! Har jag ett växthus utökas utbudet något att kunna odla lite känsligare grönsaker. Vi får se om den går i uppfyllelse i sommar?
 
Hur har du det, odlar du något eget hemma, på balkongen eller i trädgården?
 
Jag tycker det är fantastisk att få göra det från början, se det växa, pyssla om, skörda, äta det de goda som jag odlat alldeles själv. Sen smaken går inte att jämföra med något annat! Känslan när jag öppnar dörren går ut i trädgården, plockar det jag vill ha till min sallad, matlagningen eller efterrätten. Mer ekologiskt och närproducerat kan det inte bli.
 
Kruspersilja och citronmeliss från tidigare år som jag odlat själv.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0