Åland, Mariehamn

Idag ska jag försöka ta det lite lugnt, varit ganska trött nu den senaste veckan & sovit länge..
 
Igår blev det en spontan tripp över med båten till Mariehamn fram & tillbaka. Det var länge sedan vi gjorde det nu tillsammans jag & Laila. Men hon tog isiativet & frågade mig om jag inte ville hänga med. Sagt & gjort så åkte vi eftermiddagsbåten.
 
Ute i Östersjön
 
När vi anländer till Mariehamn är det en tävlig med optemistjollar som pågår, vackert att se på!
 
 
 
 
 
 
Kobba klintar har blivit en nytt utfärdsmål sen dom låtit renovera upp den gamla lotsstationen, läste om det tidiagre i sommar, nu fick jag chansen att se det på håll. Den nya Kobbabåken är 13 m hög & vit så den syns på långt håll över havet när man kommer. Lotsstationen anlades 1862 & lades ner 1972. Sen efter det har det bara fått förfalla. Den nya båken har byggts enligt en gammal förlaga. Sommaren 2012 inveigdes den igen, hit kan man ta sig med en båt ifrån Mariehamn.
 
 
 
En vacker tur över till Åland, med många goa skratt... Tack vännen för att jag fick följa med!

Kommentarer
Postat av: andrea

Härliga bilder :)

2013-07-18 @ 16:49:39
Postat av: andrea

Var till ögon i dag plus specialist tandläkarn :( Jag är torr i ögonen men glas ögonen jag fick utskrivet i våras hjälper inte.Alla problem kommer från eds nacken där lill hjärnan sitter som min goa sjukgymnast förklarat för alla med på mina remisser hit dit.Blir tunnel seende.Hoss tand läkarn syns det inte ens att jag gnisslar tänder,men min särbo när han sover här plus mina barn jag biter i hop så det är läskigt,som jag skulle tugga folie fast bett skenan :( man har eds från top till tå hela sjukdomen är ett mysterium :( Bara kämpa på :( men synen blir ja inte klok på alls.Inte gnisslandet heller trots bett skenan :( Önskar dig en fin helg Andrea

2013-07-19 @ 17:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0