63 dagar kvar f o m 1 dec

Har fått ett besked ifrån Alfa-kassan att jag har 63 dagar kvar från och med den 1 dec & är snart utförsäkrad.
Jag uppfyller inte villkoren för en ny ersättningsperiod.

Fattade inte vad detta betydde så ringe AF. Nu vet jag. Det betyder att mina dagar är slut, jag får inte stämpla längre eftersom jag inte har jobbat någonting. & dom 63 dagarna skulle då räcka till första veckan i mars. Kul!! NOT!! Vart ska jag få mina pengar ifrån nu?!

Är det inte det ena så är det de andra. Jag är dessutom sjukskriven, för att jag kan inte medverka i något program på AF. Vad betyder det i detta fall?! Min handläggare är på semester tills den 17 feb, så vänta några LÅNGA dagar innan jag får veta hur vi ska göra. Vad min dom blir?

Detta måste få ett slut! Jag orkar bara inte!


Kommentarer
Postat av: litentanta

Men herregud, det blir liksom aldrig lugnt och ordning o reda, det kaoset man hamnar i numer är vanvettigt jobbigt att leva i....lider verkligen med dig :(



Du är utförsäkrad från sjukkassan fortfarande eller har jag missat något där, o sen ryker akassan, systemet är sanslöst..



Vet inte om jag har tipsat om http://resurs.ning.com tidigare, det är ganska rörigt dessvärre men jag har sett att minst en med juridisk kompetens har kommit tillbaka. Sen finns ju massor av "vanligt" folk som lärt sig under resans gång, kan vara ett ställe att leta efter hjälp och backning kanske?



Funderar kring det där med Alfa-kassan, jag gick ju med i min a-kassa igen förra året, krävdes bara 3 månaders medlemsskap för att aktivera ny akassa (jag har inte varit med i facket på år och dar nämligen). Nu tillhör jag Handels a-kassa dock men tycker att reglerna torde vara likadana. Alltså det jag försöker få fram är ju att jag fick en ny period TROTS mina 10 år hemma som sjukskriven. Om jag kvalade in till a-kassa borde väl du, eller har du hunnit stämpla ut en hel omgång med de nya reglerna?



(ursäkta mitt svammel, ja, kan inte bättre just nu)



Är fortfarande i chock över att jag "fick" bli sjukskriven igen dock, efter min utförsäkring alltså. Jag förstår inte alls hur fk resonerar när det kommer till bedömningarna av oss "trasiga". Är ju fortfarande livrädd att jag kickas ut igen om jag opereras, har ju ett sånt skräckexempel med en karl som blev utförsäkrad 2 veckor efter sin epilepsioperation... Han blev också halvt om halvt "lovad" att få tid till rehab för det tar ju ett tag innan man återhämtat sig efter att de skurit i hjärnan men icke sa Nicke...



Ta hand om dig, önskar att man kunde uträtta underverk men det är inte riktigt min grej, tyvärr..



Kram

2011-02-14 @ 20:31:00
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: sussi

Ska de aldrig bli lugnt med dig ..Blir så arg och mer arg hela tiden ska de tjorva. Men är du inte berättiga en ny sjukförsäkringsperiod? Kram från Lule

2011-02-14 @ 20:33:32
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0