Earth Hour

var ikväll mellan 20.30-21.30.

Släckte ni lamporna?

Det gjorde jag, eller dom 3 st som var tända. 1 fönster lampa, 1 liten i hallen som mest är tända för att man ska se när man går till ett annat rum & sen ytterlampan på trappen.

Annars har jag mest ljus tända. Tycker det är trevligare, behagligare, mysigare & sen är det ju billigare.. Men ikväll släckte jag lamporna & dom har fått varit det sen dess. Dock har jag haft tv på som många andra tror jag..

Vi tittade ut på området så vi skulle få se om några andra hade gjort det. Vissa hade & andra inte. Men det jag inte förstår var att gatulamporna var tända?!

Gör detta någon skillnad?
Hur mycket i så fall?

Det kommer nog vara ett samtalsämne ett par dagar framöver & på nyheterna imorgon. Så då kanske jag får veta där hur mycket vi sparar på den timmen?

För övrigt så tror jag att jag & min familj har mindre lampor tända än många. Pappa & Lisa använder jättemycket ljus också. Sen lagar vi mycket mat på sommaren över elden & har fotogen lampor. Jag har aldrig mer tända lampor än nödvändigt & släcker när jag går ut ifrån något rum...

Sen gör jag mycket annat för miljön också.. Använder bara helt miljövänliga produkter som är nedbrytningsbara i naturen, som är gjorda av återvinningsplast & papper osv... Återvinner så mycket som möjligt, ja jag tänker mig för helt enkelt så mycket som det går..



Kommentarer
Postat av: kickan34

hm, de flesta släcker ju inte ner.. om ja hade gjort de hade ja blitt mörkrädd :O



ush.. men hade bara taklampan o liten lampa tänd. :)

Kram o hoppas din söndag blir bra! :)

2010-03-28 @ 04:49:01
URL: http://kickan34.blogg.se/
Postat av: Allt om EDS

Vi släkte alla lampor och stängde av alla teknikprylar. Det gjorde vi förra året också. Vi hade persiennerna på glänt och så tände vi en massa ljus, då blev det inga problem med att se var man gick. Sedan drack vi te och pratade, det var jättemysigt! Utanför mitt hus var det nästan ingen som släkte vid Earth Hour vilket jag tycker är lite trist. T.o.m. mina föräldrar släkte lyset på sin gård ute på landet, vilket jag tyckte var bra jobbat! Jag menar, en timme utan el det kan man överleva, speciellt när det bara är en gång om året! Det är viktigt att bry sig om miljön. Jag äter ju mestadels ekologiskt och närproducerat, vilket hjälper en del. Sedan sopsorterar jag såklart och väljer miljövänliga städprylar och liknande. Jag tror verkligen att vårt "slit" gör skillnad i långa loppet. Kram!

2010-03-28 @ 10:13:45
URL: http://alltomeds.bloggagratis.se
Postat av: Renée

Jag vet inte om jag släckte för jag hade glömt det där men faktiskt så tänker jag ALLTID på miljön och det tror jag hjälper mer än om alla släcker en enda timme. Folk borde tänka på miljön mer i allmänhet tycker jag. Dom flesta tänker att det gör ju ingen skkillnad men det gör det ju! Jag blir så jäkla arg på folk som slösar och skiter i miljön så det inte är klokt! Kramis på dig!!!

2010-03-28 @ 13:54:57
URL: http://www.vimsigamamman.blogspot.com
Postat av: Katta & Doriz

Jag släckte faktiskt inte i år. Glömde helt bort det. Annars är det rätt häftigt. förra året gick jag ut på nätet och kollade på satellitbilder om hur i stort sett hela städer släcktes (Ja, jag fuskade och hade datorn på...)



Elmoppen: det är hjälpmedel. Jag har fått den eftersom jag inte kan rulla en rullstol själv. Sen betalar jag en hyra på 100:- i månaden. Så det är något du ska ta upp med arbetsterapeuten. Det är hon som avgör om du kan få en eller inte. Men i Uppsala är de rätt bra på att ge ut hjälpmedel. Och med tanke på hur mycket du vill kunna röra dig ute så kan du nog få en.

2010-03-28 @ 17:31:04
URL: http://www.kattarina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0