Madeleleine är inlagd på sjukhus.

Jag har lovat Madeleine att gå in här och skriva och berätta att hon åkte in akut med ambulans igår på grund av smärtgenombrott.

Har precis haft kontakt med henne och eftersom hon inte får den smärtlindringen som är så viktig vid såna här smärtgenombrott så är hon heller inte bättre. Jag lider med henne just nu. För jag har varit och är i samma sits. Så jag vet hur fruktansvärt jobbigt hon har det just nu. Dessutom blir det så mycket jobbigare på sjukhus då man ligger i deras osköna hårda sängar.

Jag håller tummarna att hon får lite mer gehör i morgonbitti på ronden. Det är rent ut sagt förjävligt att vi med våra sjukdomar som ger sådan svår smärta som symtom - inte blir tagna på allvar utan gång på gång kränkta av sjukvårdspersonal. Ren och skär okunskap och jag anser att det här måste komma upp till ytan någongång. Läkarna måste bli mer medvetna om att den här sjukdomen faktiskt finns och att allt inte bara har med överrörlighet att göra. Och framförallt att EDS kan ge svår kronisk smärta. En smärta som är för svår för att kunna stå ut med och som ibland kanske måste behandlas akut med starka smärtstillande så kroppen får den avlastning och vila som den så väl behöver.

Kämpa på gumman!

/ Skrivet av en av Maddes EDS vänner Pia


Kommentarer
Postat av: litentanta

Skickar många kramar till Madeleine, förstår er vanmakt och vet bara alltför väl hur illa sjukvården faktiskt kan behandla patienter med smärta...



2010-12-03 @ 01:41:45
URL: http://litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0