Snacka om att hålla människor på sträckbänken & ge oss magsår!! Vilken makt dom besitter!!!

Fick ett samtal i från FK i onsdags förra veckan. För det första väckte hon mig så var inte så alert när jag pratade med henne. Så förstod väl ½ av vad hon sa :S NOT SO GOOD..! Inte för att man förstår så mycket i vanliga fall heller.... Men men..

Det var i alla fall ang hur det ev ser ut nästa år. Och som det ser ut just nu idag så står jag utan ersättning ifrån FK!! Inte alls kul!!! Men inte mycket jag kan göra något åt heller. För i Januari går mina "FK" dagar ut. Så då måste jag få pengar ifrån någon annanstans. Ja har möjligheten att få det ifrån alfa-kassan. Jag var ju med i A-kassan tidigare men gick ur pga att jag inte hade råd. Men nu är det min enda möjlighet att få pengar, vad man säkert kan säga.

Reglerna säger i normala fall att du ska ha varit med under 1 år för att ha rätt till ersättning. Men eftersom det ser ut som det gör nu så är dom tvungna att göra någonting. För dom kan inte sätta folk på gatan. Så gick man med nu innan den sista okt så gjorde dom ett undantag, så då får man rätten till ersättning trotts att man inte har hunnit vara med under 1 år. Det är ju någonting positivt...

Men nu är det ju så att ersättningen man får i från alfa-kassan ligger på ca 230 kr/dag. Så det räcker ju inte på långa vägar!! För det blir ca 4000 kr i månaden. Sen är det väl skatt på dom så kvar blir det ca 3000 kr. Då pratade hon om att man kan få ev något som heter aktivitetstöd. Men det tror ja man endast får om man är under en aktivitet hos AF. Om ja inte miss minner mig?!

Vet du?!
Vilket innebär att jag måste ha någon aktivitet för att ha rätt till den ersättningen! Hur nu det ska gå till?!

Ja så min & många andras framtid ser är inte säker på något sätt! Det enda dom kan säga är att många kommer bli utan ersättningen man får nu. Mer vet man inte & får inte veta förns regeringen tar sitt beslut i december. Det kan man snacka om att hålla folk på sträckbänken & ge människor magsår!!! Vilken makt dom besitter helt JÄ*LA sjukt!!!



Kommentarer
Postat av: Renée

Men varför blir du inte sjukpensionär? Tror dom att du ska bli bättre? Jag blir så jäkla arg när jag läser sådant här... Har din läkare skrivit i läkarintyget att du kan tränas upp eller? Mycket är ju vad som står i intyget FK får. Hoppas VERKLIGEN det ordnar upp sig för dig. Jag lider med dig... Skickar massor av kramar...

2009-11-03 @ 09:31:41
URL: http://www.rej74.spaces.live.com
Postat av: EDS mamman

Å vad hemskt, förstår att du får magsår av sånt här, jag tror att mina dagar går ut i juli..... så då är det min tur...



Regeringen är helt sjuk i huvet!!! snacka om att dom vill ha en riktigt klasssamhälle... rika blir rikare och fattiga blir fattigare och tyvärr så hör man ju inte till den rika delen av befolkningen....



Håller tummarna att det löser på nåt sätt.....

KramarP



PS. TUUUSEN tack för ditt kladdkakerecept!!! Skriver upp det i min receptpärm :-) har sökt efter ett recept där kakan blir så där härligt knaprig uppepå men fortfarande kladdig inuti. Ibland brukar jag ut min kaka ganska så mkt tidigare och istället kyla den i frysen så att den blir jätteseg och härlig... mums!!!



Kramis

2009-11-03 @ 10:27:02
URL: http://edsmamman.blogspot.com
Postat av: Allt om EDS

Det är verkligen tragiskt hur reglerna har ändrats. Så många människor faller mellan stolarna och får inte den hjälp dom behöver. Jag tror faktiskt inte att dom flesta sjukskrivna tycker om att vara sjukskrivna, men dom har bara inget val. Sen om det finns en grupp människor som fuskar och tar emot bidrag för att dom är för lata för att arbeta... tja, inte kommer man åt dem bättre genom att straffa alla andra. Jag hoppas det löser sig för dig! Har du fått någon rehab-samordnare? Att ha en sådan brukar underlätta, då kan dom sköta kontakterna med FK och AF, och det finns mindre risk att man hamnar i kläm. Men några garantier, det finns tyvärr inte. Håller tummarna för dig!

2009-11-03 @ 15:24:49
URL: http://www.alltomeds.bloggagratis.se
Postat av: Katta & Doriz

Det blir så inte lätt. Tycker att du redan nu ska ta kontakt med socialen, så du inte står utan pengar. Det tar ju lite tid att komma igång med socialbidreg. Ett tips: låna inte pengar så soc vet. Det räknas som inkomst och inte lån. Alla dina konton ska redovisas och de tittar på alla insättningar. Dessutom tittar de tre månader tillbaka (vilket de faktiskt inte har rätt till egentligen).

Lycka tilL!

2009-11-03 @ 16:45:52
URL: http://www.kattarina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0