Lussebullar med hemgjord mandelmassa!

Mysigt att ha flera dagar ledigt tillsammans! J fick möjligheten att ta ledigt 4 dagar förra veckan, då passade vi på att bara vara, göra lite nytta & nöjen. Bland annat bakade vi, lussebrullar med egengjord mandelmassa, limpa, kola, tomtefudge, maränger..
 
Lussebullar tycker jag är mycket godare när man kan fylla dom med något gott, ville pröva att göra egen mandelmassa. Vilket visade sig inte vara så svårt, 200 gram mandlar, 200 gram socker. Skålla mandlarna, mixa sen mandlarna till ett fint spån, häll i sockret, mixa ihop det 5-7 min. Den behöver bli lite varm massan för att det ska bli bra. Vips så har du hemgjord mandelmassa! Gjorde även ett störssel av mandlar att stö på bullarna.  
Jag hade en bild hur jag ville att bullarna skulle se ut & J en annan. Vi gjorde båda varianterna, efter att ha smakat på dom olika kom vi fram till att mina var godast ;-)
 
Är mycket nöjd även med det andra vi/jag gjorde. Vi hade jättemysigt, har varit min önskan att göra det tillsammans. Hoppas du får tillfälle att baka med någon...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0