Julafton & mini-jul

Vill önska dig/er en riktigt god fortsättning på julen..

Nu har vi firat i två dagar, igår hemma hos min mamma tillsammans med resten av syskonskaran, respektive & barn. Det är alltid som vanligt lika mysigt, allt i sin enkelhet med en varm känsla av omtanke. Ett dukat bord med julmat att frossa i, allt som kan tänkas finnas på ett julbord.

Då var det dax att bänka sig i soffan & tittade på alla julhälsningar från den tecknade världen, Kalle Anka, Musse pigg osv. Så småningom var vi redo för julklappsöppning, tanken var att det INTE skulle ta 3 timmar som året innan. Vi hade t.ex inga rim, de borde spara in tid. Traditionen är är den som får paket öppnar medans vi andra får se vad som är i innan nästa får paket. Då blir de mysigt & ingen kaos & alla hinner se vad som är i paketet. Men inte gick det fortare än förra året, vi var tvungna att ta en paus, fylla på med gröt & skinkmacka innan vi kunde fortsätta. 3 1/2 timme tog det!!

De sista delades bara ut & öppnades för att alla började bli trötta å inte minst de små barnen...

Tack för en underbar julafton!!

Idag har vi varit hemma, firat med Jonnes son A, en "minijulafton". Vilket var jättemysigt! Öppnade några julklappar, åt lunch, pratade om livet... När det var dax & skjutsa tillbaks honom till tjejen passade vi på att hälsa god jul till Laila.

Överraskade henne med ett besök & en liten julklapp! Hon bjöd in oss, fikade till en början & pratade om våra olika jul-upplevelser. Efter ett tag när tiden gick började dom prata om sill, i nästan stund stod potatisen på spisen & kokade! 3 timmar efter vår ankomst hade vi hunnit fika, dricka nubbe, äta sill, pratat mer jul, släktforskning, gamla jobb tider på Sveriges radio innan vi åkte hem...

Nu ska jag hämta ny kraft tills imorgon på min nya värmemadrass som jag fick av mitt hjärta i julklapp! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0