Sofias Änglar

Ja inte kunde jag hålla mig till soffan!

Jag har gjort lite hantverk, har varit så sugen i flera dagar nu men inte haft orken. Inte för att jag hade det nu heller! Men struntade i det & gjorde ändå... Så hann göra tre enklare armband som passar mig eller barn. Började om på en mobilficka i skinn.

Men har lagt ner nu. Fastnade framför reprisen av Sofias änglar, brukar se det. Blir så berörd av deras historier. Vet inte om det är lite extra också för att man lever i liknande situation som vissa. Kvällens program var ju mer eller mindre precis vad jag gått igenom!

Han var för visso en man, men hade varit sjukskriven i 10 år. Sökte en diagnos men hittade ingen, Det syntes inte på honom & han blev inte trodd av läkarna. Dom sa åt honom att rycka upp sig. Han var mycket trött & hade värk. Orkade inte mycket. Hade påbörjat renovering av sin sommarstuga som han bodde i permanent. Men orkade inte slutföra projektet pga av sjukdom & ekonomi. Sen riskerade han precis som jag är bli utförsäkrad.

Johnny & Mattias hjälpte honom att färdigställa huset. Sofia tog med honom på en fisketur som är ett av hans intressen som han inte gjort på länge pga av sjukdomen. Frågade lite hur det påverkar hans liv hur mycket det skulle betyda att få en diagnos. Sofia hjälpte honom med att kontakta en ev professor som kunde ställa en diagnos på honom. Han ställde upp & kom dit, träffade Conny & gav honom diagnosen ME eller kronisk trötthet.

Man blir mycket berörd, känner igen sig i allt! Man funderar ofta i hur man ska orka fortsätta kämpa!? Hur mycket som ska behövas för att dom ska förstå, ta en på allvar. Ge en lugn & ro i tillvaron, för att genomgå allt man gör, att kämpa varje dag blir man inte direkt bättre utav!

Förmodligen fick Conny det lite lättare åtminstpnde kunna förstå varför han mår som han gör. Sen slippa känna pressen över sitt hus som inte var färdigt på långa vägar...

Tur att det finns sådna människor som ställer upp! För det är mer värt än vad man kan sätta ord på!!!!


Kommentarer
Postat av: L

Jag har aldrig sett Sofias Änglar förut, men såg det senaste avsnittet. Jag grät som ett litet barn! Det hade ju lika gärna kunnat vara jag! Det gjorde så ont i hjärtat.. Man inser verkligen hur många det är som befinner sig i den situationen.. Och jag blev så jä*la förbannad, när man sen fick höra att blivit utförsäkrad, att FK menade på att hans sjukdom var behandlingsbar.. Det poängterade ju läkaren att det inte var!!

Usch sorry, nu blev jag upprörd igen..



Tusen tack än en gång för bra blogg!

Det är skönt att veta att man inte är ensam i EDS-djungeln..

2011-03-10 @ 09:49:47
Postat av: litentanta

Oj vad kluven jag är inför Sofias Änglar... Självklart är det positivt att människor ställer upp för varandra, vi behöver nog mer sånt i Sverige MEN jag klarar inte av konceptet att göra det i tv.. Allt det här "stackars" som blir...(jo du hör rätt, ettriga tantan fräser ifrån... :O )



Amerikanska förebilden, måste väl vara nåt i stil med Extreme housemakeover eller vad det heter?, är för mycket snyft och elände och jag tycker att Sofia gränsar ditåt. Jag höll ärligt på att krevera när jag såg sluttexten rulla, om Connys utförsäkring... (och jag måste vara superärlig och säga att jag bara såg snuttar då jag går igång som tusan av eländet..)



Hela skiten med hur vi har monterat ner Sverige, eller kanske inte vi då, men ändå, regeringen är ju framröstad av en majoritet av svenskarna, de som tror att de aldrig kommer att bli vare sig gamla eller sjuka, blir så tydlig när man ser sånt här. Folk krossas, och de "andra" bara tittar på....



I min "drömvärld" så respekteras människor trots sin ohälsa, ser ju din resa genom allt och ja, har ju min egen härva. Det är så oerhört fel som det har blivit att vi närmar oss någon sorts "utrensning" av folk som inte gör nytta...



Hur ska jag knyta ihop det här då? Jo, jag blir störd av reklamfinansierad tv som snyftar ihop tvprogram på bekostnad av en människas levnadsöde MEN jag vet ju också om att det är viktig hjälp. Själv klarar jag inte av att ta emot hjälp och skulle aldrig orka med känslan av att "spela ett offer" för tvpubliken.... Tjurskalle, jag? Nähä :)



Ha en härlig torsdag, här i Umeå skiner solen!

2011-03-10 @ 09:49:56
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Madeleineslife

Litentanta: Intressant hur man kan se det på olika sätt. Har inte tänkt i dom banorna. Jag tänker att visas det på TV kanske ler fattar hur verkligheten är. & dom gör ju dom en stor tjänst att hjälpa dom ed hemmen. För är det kaos i hemmet, i ekonomin & dessutom att man lider av ngt handikapp så blir det sju resor värre! Så att får ordning hemma underlättar oerhört, sen fick ju han hjälp med att få en diagnos. Så som sagt har inte tänkt på det som om att dom är offer, kanske för att jag själv aldrig tänker så om mig själv. Jag skulle lätt ta emot hjälp om jag fick det, för jag vill men orkar inte göra själv. Därav att jag har HTJ nu....

Men vi tycker olika & det är helt ok :)

Bamsekram tebax ;)



L: ja snyftar det gör jag med, när jag ser detta typ av program, känner med dom. Att han blev utförsäkrad det missade jag! :O Låter helt galet!! Men dom verkar ju få bete sig precis hur som helst & har ingen empati eller förståelse!

Kul att du gillar att läsa min blogg. Nej vi är ju inte ensamma vilket är mkt skönt att veta!

Kram Madeleine

2011-03-10 @ 23:23:47
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0