Vardaggssysslor som man tar för givet

Nu har jag varit hemma lite drygt ett dygn. Det har gått förhållandevis bra, kämpar på. Värst är det på morgonen innan smärtisarna (värktabletterna) börjat göra verkan. Men efter ett par timmar tog jag mig upp ur sängen. I övrigt känns det bra i kroppen efter omständigheterna, det är skönt.
 
Jag ska ha axellåset i 4 veckor dag och natt, sen vid behov. Jag får inte vrida axel utåt från kroppen, har några övningar jag gör för att hålla igång blodcirkulationen. Det stramar och gör mycket ont, men gör mitt bästa. Får använda handen, men inte bära. Svårt att hitta kläder som funkar att ta på och av lätt. Sjukgymnasten sa att dom ska vara rymliga och mjuka. Just nu är det pyjamasskjortan som är bäst, den är mjuk och går att knäppa upp hela vägen (en stor fördel).
 
 
Det är så mycket man inte tänker på som är svårt att göra med endast en arm, vardagliga och självklara sysslor. Som att ta på och av kläder, då jag inte ens får böja eller vrida armen/axeln. Tvätta händerna efter toalettbesök, duscha, bre en macka och skiva ost, skriva på ett papper, knyta skorna, vända sig i sängen (kan bara ligga på rygg), böja mig ner plocka upp något, det gör fruktansvärt ont. Det finns massor!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0