Första mötet med nya HTJ

Känns som om jag valt rätt bolag inom HTJ (hemtjänsten). Nu när vi kunder kan välja fritt mellan bolagen valde jag ett av dom mindre. I förhoppningen om få det lite mer personligt och färre antal personer inblandade. Vilket verkar stämma så här långt.
 
Idag fick jag träffa dom två som kommer jobba med mig. Jag fick berätta lite om mig själv, hur mitt liv ser ut, vad jag har för önskemål. Sen berättade dom i sin tur hur dom arbetar, att kunna ha en kontaktperson, flexibilitet osv. Kändes riktigt bra, jag känner mig hoppfull och fick bra kontakt.
 
I morgon är det första dagen.
 
Jag kommer överklaga det jag fått avslag på, för jag anser mig ha rätten till den hjälpen jag behöver. Inte som  biståndshandläggaren säger; det ligger på Jonne´s ansvar ta hand om resten, för han är så ung. Vi får det helt enkelt inte gå ihop när jag inte kan sköta vissa saker i hemmet. Inte bara det, utan jag/vi vill också kunna ha någon kvalité och få leva. Slippa ha känslan av att inte räcka till, det alltid är lite smutsigt, bara hinna med det akuta osv. Fortsättning följer.
 
Min dag i övrigt har inte varit på topp. Tittat på Sound of Music, hela filmen och inte bara snuttar. Nu ska jag försöka sova, låta kroppen återhämta sig.
 
 
Gamla snickarboa
 
 

Kommentarer
Postat av: Pia EDSmamman

Hej vännen, ville bara skriva och berätta att jag fick min hemtjänst godkänd som senare blev personlig assistans men nu med fitilne så har jag ju börjat läka kroppen och leder och annat stabiliserats, men iaf det var inte det jag skulle skriva om utan att Jonne ska inte behöva vara din assistent och det du ska trycka på riktigt noga är att ni två ska kunna leva som par, som älskar varandra, och om Jonne ska tvingas försaka saker i sitt liv för att hjälpa dig med din vardag så kan det sluta med att ert förhållande går i kras, vilket det gjort för väldigt många. Även om du känner dig säker på att ni skulle klara det så är det precis detta du ska säga. Ring mig om du vill så kan vi prata om det. Jag har ju gjort en sån där ansökan och jag fick det godkänt, kanske för att vi hade barn, vet inte eller om Umeå är lite mer snäll i den frågan. fast jag vet många som fått avslag. Men viktigt att notera för FK att om jonne ska vara din assisten så kan inte göra det han vill på sin fritid och han ska isf få ersättning för de timmar han jobbar. Vill du få mitt nr så hör av dig via fb. Kram fina du.

Svar: Hej vännen!
Tack för ditt engagemang och kommentar! <3

Jag har själv inte haft HTJ nu på lite över 3 år. Det blev bara massa energi som gick åt till det som inte fungerade. Ansökte på nytt för ett par år sedan, fick då avslag också pga. jag var/är sambo. Nu hade jag inte mycket val när jag opererat mig och ska vila. Det har inte fungerat tidigare heller då tiden inte räcker till för Jonne och min ork inte finns till det. Därför sökte jag på nytt igen. Blir beviljad all hjälp som har med "mig" att göra. Markservicen tycker dom fortfarande är Jonnes jobb. Vilket jag tycker är helt fel! Eftersom den del jag "borde" göra ska inte läggas över på honom. Han drar ändå ett större lass pga. min EDS. Tycker därför som du säger att det är våran rätt att få den hjälpen! Kommer överklaga, kan vara så att jag behöver din hjälp, som du så fint erbjuder och det gör mig varm. Känner mig lite osäker vad jag ska skriva i överklagan. Var någon som nämnde socialstyrelsen också, anmäla till dom att jag inte får hjälpen. Som du säger är vi faktiskt ett par och som andra vill ägna tid för varandra. Han måste jobba mer för att våran ekonomi ska gå ihop, men livet går inte ihop på det praktiska planet. Dom sa till mig att man tar hänsyn till kunder/brukare med djur, situationen ser ut som den gör (Jonne är borta 12 timmar varje veckodag) . Men det är precis tvärtom i verkligenheten av det dom säger. Förmodligen orkar de flesta inte överklaga? Jag tar inte ett nej den här gången. Jag måste få mitt liv att fungera!

Önskar dig och familjen en härlig midsommarafton!

Kram tillbaks <3
Madeleiene
Madeleinelife

2014-06-17 @ 08:33:51
URL: http://edsmamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0