Trodde inte att det var möjligt, inget trevligt sätt att vakna på!!

I natt vaknade jag av att min axel hoppar ur led!! Obeskrivlig smärta & maktllöshet!
 
Gör allt för att min axel ska bli bra & fungera.
Går till min sjukgymnast en gång i veckan, tejpar den för stabilitering & avlastning. Använder axeln precis som vanligt, känner mig stark & styrkan fins där. Finns många tillfällen jag tycker att den är påfrestad i ytterlägen & att det finns en chans att den skulle hoppa ur led men inte gör det!?
 
Vore mer förståeligt om den hoppat ur led för att jag ramlat, en hund ryckt i kopplet eller ramlat av hästen. Men inga av dessa tillfällen när jag rider eller går med hundarna har jag känt en antydan till att den skulle hoppa ur led.
 
Nu har vi bytt sida i sängen igen, just för att inte Jonne skulle kunna av misstag lägga sig på min axel i sömnen som orsakar en subluxation eller luxation. Natten som var lag jag mig som vanligt, somnar in & vaknar 04.15 av att jag känner axeln glider ur position & en fruktansvärd smärta!!! Den fastnar, jag skriker, gråter av ren & skär smärta! Jonne försöker ta reda på vad som händer, det är mörkt, jag bara skriker & försöker vrida tillbaks axeln i position. Men den sitter fast, får panik av smärtan! Han lägger en hand på den & försöker prata lugnande med mig för att hitta ett sätt som hjälper. När jag inte hyperventilerar längre så gör jag ett nytt försök. Men det går inte! Han frågar snällt vad han kan göra? Det enda är att ringa ambulans & få hjälp med att dra den till rätta.  En liten stund senare så lyckas jag vrida axeln & trycka så att den glider på plats igen.
 
Detta är inget jag önskar någon! Det är allvarligt när jag inte ens gör någonting & den ändå (sub)luxerar!
 
Jag har en tid hos min läkare på torsdag för att just prata om detta. Men när jag desperat ringde min sjukgymnast C idag för att höra om det finns något jag kan göra? Tycker hon att det inte finns annat att göra än att ringa en ortoped! Just precis nu när jag skriver detta försöker jag komma fram till ortopedens sköterskor & se om jag kan få en akut tid!?
 
NÅGOT MÅSTE GÖRAS!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0