Planering, post-it, prioritera

Försöker planera min dag, vecka. Hur ska jag lägga upp den för att hinna, orka och utnyttja tiden på bästa sätt.
 
Hur gör du när du ska planera?
Jag gillar listor, lappar, post-it. Det bästa som finns är att få stryka något på listan!
 
Min lista för dagen;
*Blogga
*Ringa ett samtal åt Jonne
*Mocka till Tempus
*Köpa hundmat
*Handla grönsaker och frukt
*Skruva ihop lagerhylla
*Promenad med hundarna
*Meditera
*Ringa gammelfarmor
 
Listor gör det lättare för mig att planera, få en överblick på vad som ska göras, kunna prioritera. Förhoppningsvis hinner jag med det som står på listan, om inte får det stå kvar till vidare. Har jag inte listan är det lätt att glömma något viktigt eller svårare planera min dag. Det bästa är om man kan ha en rimlig lista, så det finns en chans att hinna med.
 
Blev överlycklig när vi bytte till Windows 7, då det finns en app. som heter fästisar, post-it som man har på skärmen. Dom använder jag såklart flitigt. Sen har jag en Office OneNote där jag kan skriva anteckningar, den har jag inte hunnit börja använda ännu. På mobilen har jag också en app. med post-it lappar som jag skriver ner det jag behöver minnas, ser jag det på skärmen. Men gillar även den fysiska post-it lappen. Det som också händer när jag skriver ner det på en lapp, då kan jag släppa det. Behöver inte hålla det kvar i närminnet, vilket gör att jag kan komma på nya saker skriva ner. För ska jag hålla allt i huvudet kan det bli lite rörigt. Har upptäckt hos många som försöker hålla saker i huvudet, dom glömmer oftare och har svårt att minnas om det är gjort eller inte.
 
Almanackor, dagböcker är såklart en favorit också. Nu på senaste åren har det inte blivit så mycket dagbok, men jag skriver här på bloggen, i min filofax, väggalmanackan, Tempus träningsdagbok. Tycker att det är roligt att kunna gå tillbaka senare och se vad jag hade för mig. Nu är det jättekul om jag ramlar över någon gammal anteckning från när jag var i tonåren!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0