Lyssna på vad din kropp säger!

DAGENS BUDSKAP
 
Lyssna på vad kroppen säger!
 
Var rädd om din egen kropp! Ofta tänker vi inte på ta hand om oss själva, vi kör på som vi brukar uttrycka oss. Men den kroppen vi har i detta liv måste vi vara rädd om. Det är lätt att säga, tänka eller säga jag behöver inte. Men för den ska orka, hålla och vilja, måste vi ta hand om den.
 
På flera sätt kan vi värna om kroppens mående, träning som får dig och kroppen att må bra. Äta balanserad kost, kanske byta ut till ekologiskt, närproducerat i den mån det går. Fyller vi kroppen med massa socker och sånt som den inte kan ta vara på kommer inte vi få den näring kroppen behöver. Får då svårt med ork, koncentration och hälsa.
 
Jag har börjat byta ut allt vi äter eftersom till ekologiskt. Det går lätt att tycka att det blir kostsamt och därför undvika. Jag tänker det blir kostsamt i längden för min kropp och hälsa. Det jag stoppar i mig vill jag ska smaka gott och vara nyttigt. Vem vet vad som händer med kroppen i framtiden med alla gifter dom besprutar med för att öka hållbarhet? Jag vågar inte chansa, vill inte heller.
 
Måste också låta kroppen återhämta sig mellan varven. Ofta är det stress som på olika sätt gör sig i uttryck, värk, huvudvärk, magsår, dålig sömn, glömska osv. Kroppen är duktig på att säga till, men vi är lika duktiga på att inte lyssna! Låt dig själv ta en vila, paus, stäcka på dig, lägga dig på rygg i fem minuter. Bara det lilla gör kroppen får en chans att läka sig.
 
Livskvalité, njutning, vård av kropp och själ.
Lyssna på din kropp, vad säger den, gör det den säger!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0