Nu har vi fått svar på Bazzes röntgen!

Idag har jag varit med Bazze till en ortoped för att få en diagnos på hans ondaländrygg. Nervös var jag till en viss del för man vet aldrig vad dom hittar!? Samtidigt dom man vill ha ett svar så vi kan hjälpa honom.

Men mina misstankar om att det var något med ryggen stämde överens med min beskrivning över symptomen jag märkt. Men för att få det mer bekräftad gjordes en vanlig röntgen. Bazze skövdes inför det pga att han måste ligga still & för slippa att det gör ont. Super nervös när han somna, då han såg mer död än levande ut & jag inte kunde se han andas!! Vilket han tur va gjorde!! När han sen skulle väckas vila han inte vakna. Förmodligen tyckte han det var så skönt att få sova & slippa ha ont!

Röntgen visade att det var mycket trångt mellan två koter i ländryggen, vilket gör att det finns en stark misstanke om diskbråck.

Följden blir att han fortsätter gå på Rimadyl som är smärtlindrande & antiinflammatoriskt. Vi ska träffa en sjukgymnast, jag har fått restriktioner om vad han inte bör göra. Som att leka med andra hundar, att inte hoppa i & ur bilen, gå korta promenader. Vi ska se om det blir bättre under 4 veckor, om inte går vi vidare med en MR (magnetröntgen) för att kunna se mer.

För att han ska sova bättre & förhoppningsvis inte ha lika ont har jag köpt en ny bädd. Den är större & har en bra avlastande madrass..





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0