Fick dra ut fyra tänder!

Idag var det Taylas tur att besöka veterinären. Upptäckte förra veckan att hennes tandsten kommit tillbaka, tandköttet var rött. Det var dax för en tandrensning!

Frågade igår om hon skulle sövas, det trodde dom inte behövdes, idag när vi kom så sa dom att hon skulle sövas. Fick lämna lilla Tayla alldeles ensam, hämtade upp henne några timmar senare när det var klart. Hon hade fått en spruta antibiotika pga det röda tandköttet. Dem tänkte först skicka hem oss igen med en antibiotikakur, för att komma tillbaka om 1 vecka. Men nu gav dom en spruta som bedövade smärtan, rensade alla tänder, drog ut 4 som satt löst...

Det är inte mer än 1 år sen hon rensade tänderna senast hos veterinären, men hon är den sortens hund dom har problem med tandsten. Trotts att jag underhållit under tiden hade det hunnit bli så illa igen. Kanske att vi behöver gå med kortare intervaller, kanske att plack off fungerar, specialfoder. Det finns en del åtgärder vi kan pröva, inget är säkert att det hjälper.

Det jag ska fortsätta med är att, ge henne stora kulor mat, underhålla själv, gnugga med en bit kompress 1 gång/v. Sen får jag se hur det ser ut om 6 månader, om det är dax igen. Hon ska gå på en antibiotikakur 10 dgr nu.

Frågade om man får ta ut fler tänder, hur klarar sig hunden? Svaret var att vi har så bra hundvård i Sverige, maten går att blöta, så dom klarar sig trotts om dom skulle vara tandlösa. Nu hoppas jag det inte går så långt...

Taylis var superduktig idag, är en stolt matte!




Kommentarer
Postat av: Andrea

Krya på kramar till lilla tayla.

2013-06-05 @ 09:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0