Ny knä ortos

shit va trött jag blev efter gårdagen!!!

När ja lag mig på soffan efter ha kommit hem, J lagade mat slumrade jag in.. Sen somnade jag bums, så fort jag lagt huvudet på kudden. Sov fram tills 13 på eftermiddagen, men kom inte upp förens klockan 13.50! Åt sen en tallrik yoghurt med flingor, men den molande värken i rygg & huvud, gjorde att jag lag mig på spikmattan. Nu klev jag upp för andra gången idag.

Men är inte förvånad, efter dessa dagar då jag hållit igång.

Igår var jag & hämtade min nya knäortos till vänster knä. Den till höger fick jag för ett par månader sen, skulle då testa hur den fungerade. När den fungerat mycket bättre än dom gamla så fick jag nu en till.

Denna fungerar mycket bättre än den förra. Den stasar inte så jag kan sitta ner utan att få blodstopp. Den åker heller inte ner & ger ett bättre stöd!

Det sitter en stål skena på in-utsidan av knät som är ledad på ett ställe. Den ska stabilisera upp knäna & blir som en extra led/stöd.


På ser den ut så här




Den gamla såg ut så här, den trär man på övar foten. Man får linda bandet runt som en åtta. Men den åker ändå ner! Dom är förstärkta med en plastsken på in-utsidan av knät.


Nu ska jag ta mig tillbaka till soffan, lär inte komma längre idag. Bazze & Nellie fick följa med J till jobbet idag.

Kommentarer
Postat av: Eva Hedlund

Hej! Jag är nyfiken på din nya knäortos, har fått diagnos EDS och väntar på besök till ortoped för ortoser till mina urdåliga knän. Vad heter den och vad har du för erfarenheter? Mvh Eva

2012-03-01 @ 09:11:06
Postat av: Madeleineslife

Svar Eva:

Vill börja med att be om ursäkt för att jag inte svarat.



Så bra att du ska få träffa en ortoped!

(du kanske redan varit där?)



Vet inte vad den har för namn mina nya knäortoser? Det enda jag kan hittat på dom är ett märke som heter Össur. Om det kan va till någon hjälp?



Mina erfarenheter är att det tar lite tid att hitta något som passar. När jag gått ifrån OT center, har det kännts bra. Men sen efter tiden går så märker man kanske att denna ortos inte passade riktigt mitt behov.

Ett tips för att kanske undvika detta är att få pröva flera vid samma tillfälle. Så man ser & känner skillnad.

Sen är det också bra att tänkta på vilka tillfällen du mest kommer använder dom. Så dom anpassar det. Jag hade problem med mina första som bara var sådana man drar på, att dom stasa sig när jag satt ner. Dessa nya är ledbara & därför kan jag även sitta med dom, som att dom ger bra stöd när jag går.



Det jag inte visste när jag fick min diagnos var att man i mitt landsting var att jag hade rätt att få dessa hjälpmedel. Så allt är bra att kolla upp från ortoser till hemtjänst, anpassning i hemmet etc. Allt för att göra våran vardag lättare & minska försämring.



Hoppas du fick svar på din fråga & kanske något tips? Fråga gärna igen om det är något du undrar över! :)



Lycka till!



Mvh Madeleine

2012-03-13 @ 16:55:48
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0