Mitt liv förr & nu!

Nu har en till dag gått, imorgon är det fredag, vilket innebär ledighet för många!

För mig är det som bara en vanlig dag, tisdag, fredag eller söndag vilket som.. En dag man ska ta sig igenom, förhoppningsvis kunna uträtta något. Kunna vara kreativ. Men den största uppgiften inför varje dag är att hålla värken i schack!

Idag har jag borstat mina hundar & klippt klorna på dom. Sen omstrukturerat i några låndor. Vilket gjorde att jag är sämre igen, huvudvärk, öm & har värk i musklerna! Ja, det är priset så att säga som jag får betala.

Brukar fundera över detta ibland, hur mitt liv ser ut idag, vad idag är en bra dag jämfört med förr. Förr så fyllde man timmarna till max med sysslor & aktiviteter. Idag är man glad om man kan utföra några aktiviteter under dagen. Orkar man det eller tar sig orken till det så är man riktigt glad! & då pratar vi inte om att springa ett maraton, utan att gå en promenad med hundarna, fika med en vän, göra lite hantverk, skriva ett inlägg här eller något som så lite som att laga mat till sig själv. Vilket är en stor bedrift! (av dessa saker jag räkanr upp är det en sak/dag i taget som gäller)

Livet jag levde förut & det jag lever idag är inte jämförbart! Det är så långt ifrån det man kan komma! Jag vet att jag har blivit mycket bättre på att uppskatta det lilla, vara nöjd med det, leva i nuet & inte slå på mig själv för det jag inte hinner göra (läs kan göra). Det hela handlar om att lägga om sitt liv, sin vardag så att man ska han någon livskvalité & må så bra man kan. Sen är det inte lätt för andra utomstående att förstå detta, jag begär inte det heller.

Detta kan vara ett sätt, att lättare förstå mig genom att läsa min blogg. Fråga gärna! Bättre än att undra.

Love Madeleine

Kommentarer
Postat av: Skrutten

Jag har en liten undran nu när många saker fallit på plats av olika saker. Känns det bra med den hjälp du fått och dina visioner på framtiden? Du har ju många år framför dig ännu som kan erbjuda mycket?

2011-03-25 @ 06:07:01
URL: http://edsliv.bloggproffs.se
Postat av: L

Jag känner så igen mig i det du berättar..

Idag är man glad och nöjd om man orkar göra något litet, någon som andra tar för givet och kanske inte ens tänker på att de utför..



Det känns iallafall lie skönt att veta att man inte är ensam i att leva på det sättet..



Önskar dig en bra helg!

2011-03-25 @ 15:55:15
Postat av: åland

ja det är otroligt vad livet kan svänga, från att ha varit aktiv och framåt och jobbat heltid,är man nu inte ens i skick att klara sin vardag utan hjälp...

Jag vågar varken tänka framåt eller bakåt,blir så ledsen då...ja framåt är ju oundvikligt förstås att tänka på...får man inte några pengar så blir det ju väldans tufft.

har du varit sjuk redan som barn eller när kom värken för dej?

Hur länge har du kännt till din EDS?

Är du den ända i släkten som är sjuk eller har det gått i arv inom familjen?

hoppas din helg blir fin!

hade så bra du kan :)

2011-03-25 @ 17:37:49
Postat av: Madeleineslife

Skruttan: Som svar på din fråga: Det har tagit mig tid, men nu när jag har kommit dit jag kan acceptera det med att kunna ta den hjälp jag får. För att jag då kan göra andra saker jag tycker om, får energi utav, slippa välja bort en promenad mot att dammsuga! Det är värtallt, men det är inte helt lätt för de att släppa in någon här hemma! Det som idag tar emot fortfarande är rollator jag har, tanken att gå med den på stan är svår!.. Men en sak i taget :) Min fratid ser jag ljust på, jag har många drömmar som jag vill hinna med! Det är en utmaning att leva med en kronosk sjukdom, att kunna göra allt men på ett annorlunda sätt ;) Hoppas det var svar på din fråga? Kram Madeleine



L: visst är det fantastiskt med internet, att ha möjligheten att ta kontakt med andra!



Madeleine

2011-03-25 @ 21:41:16
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0