Visste inte hur många olika sorter det fanns?!

Torsdagen den 18 mars:

Sen 8 dagar (5 av dom på sjukhus) tillbaka har jag inte varit utanför dörren pga mitt ljumskbråck & min EDS.

Men igår fick jag chansen att följa med Laila till staden när hon ändå skulle åka. Kände starkt behov av att få komma ut å se lite folk & få ny energi.
Vi startade med att göra ett ärende på el giganten efter det skulle vi äta lunch, för att slippa ta os fram & tillbaka genom stan vart det ett snabb matställe. Kanske inte den bästa & roligaste maten. Men den fyllde sin funktion & vi hade orken att fortsatta..

Därefter åkte vi förbi blomsterlandet som nu har orkidé vecka! Har nog aldrig sett så mycket & olika sorters orkidéer samtidigt. Det fanns MASSOR, konstiga, vackra, söta, mini, hängande, & "vanliga". Där kan jag gå å titta hur länge som helst! Det ger mig både energi & massa inspiration. Köpte ingen, men var nöjd med att få se dom. Laila köpte en jättevacker serisrosa.

Tog inga bilder själv, vet inte varför. Men har lånat ett bildspel ifrån http://www.blomsterlandet.se/711.aspx

Insektsfångande OrkidéerUnikt sortiment på orkidéer, häftiga färger & former.
Vi lyckades komma samtidigt som ett busslass med pensionärer som var där för att titta oxå. Så det gjorde att vi fick gå å sätta oss en stund & vila för att dom flesta skulle komma ut genom kassan. För jag hade svårt att stå i den långa kön & vänta.

Har inga orkidéer hemma, har nog aldrig ägt en heller, möjligtvis en för länge sen. Tråkigt men sant, för jag tycker dom är otroligt vackra! Men köper sällan blommor, eller nu ljög jag. Jag köper blommor men mest till olika arrangemang & uteblommor till sommaren & vintern. Kanske får någon orkidé i present vem vet? ;)

Väl ute därifrån så åkte vi förbi matbutiken på vägen hem.
Men det var en sak för mycket för mig!
Tog mig runt, men det var mycket folk att sicksacka mellan & med en korgvagn & gå på krykor är inte lätt...  Väl ute i bilen igen kunde jag slappna av...

Men när jag kom hem orkade jag inte mer än att plocka upp kassen med mat. Lag mig på soffan, där stannade jag resten av kvällen. Fick feber, början till migrän & mycket ont! Så det var priset, men det var de värt för att få komma ut en sväng. Men nu får jag hålla mig inne ett par eller några dagar för att kroppen ska få återhämta sig igen.


Kommentarer
Postat av: Renée

Nu gick det att kommentera!

Jag fullkomligt ÄLSKAR orchideér. Har 13 st, alla olika färg och en del ovanliga sorter. Jag har varit lite snål när jag har handlat men man kan fråga i blomsteraffärerna om dom säljer ut sina överblommande exemplar till reducerat pris. Jag har köpt 3 stycken för 99 kr. Lite billigare eller hur! Iofs så tar det ju en stund innan dom blommar om men jag struntar i det. Nu har alla mina orchideér varit i vintervila men nu till våren hoppas jag att dom ska sätta fart och blomma! Då ska jag lägga ut bilder på bloggen.Vet hur jobbigt det är att bli dålig varenda gång man gör nåt extra... Ibland är det värt det men stundtals kan man bli lite frustrerad eller hur? Hoppas du repar dig så du får en mysig helg med dina "barn".Kramar från Renée

2010-03-19 @ 20:00:17
URL: http://www.vimsigamamman.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0