Det blir vad man gör det till

det har varit en händelserikdag, men fått mycket gjort som var viktigt.

Började morgonen klockan 07.30, då hade klockan redan ringt 2 gånger & 3dje gången ringde Ruedee för att jag skulle komma upp ur sängen. Man är ju inte på bästa humör på morgonen eller inte jag i alla fall. Men ibland när man är tvungen att kliva upp då får man gilla läget.

Det som stod på schemat för dagen var att samla ihop däcken på 3 olika ställen för att sen få på fälgarna från dom gamla till dom nya. Vi fick åka 5 mil för att få hjälp. Men man gör något bra utav det, så jag gjorde kaffe i 2 st termos muggar en till Ruedee & en till mig. Satte oss i bilen, som tur var hade jag chaufför idag, hon hjälpte även mig med att bära. Så jag mådde så bra som det gick, underbart! Sen gjorde det ju inget att killarna som hjälpte mig var i min ålder & såg bra ut också ;)

Vi hade en mycket rolig biltur, flams, skratt & humor tror man kan kalla det ganska låg humor. Men man kan inte vara så seriös jämt & definitivt inte den tiden på dygnet. Ja, inte jag i alla fall. Min nya kommentar till allt vi inte hade svar på, jag googlar det sen! :)
Ruedee sa, det är tur att det är glädje tårar :)

Det tog oss 1 timme dit, med 2 stopp på vägen. Så vart lite sena, jag hade ingen mobil eller nummer heller då den fortfarande låg kvar i stallet, men killarna var schyssta & hade väl inte överdrivet att göra. Så dom hjälpte mig båda två, alltså gick det dubbelt så fort.

På vägen tillbaka till staden från världens ände så var det väl samma humor, flams, skratt & tjejsnack. Ruedee bjöd mig på en god sallad med avocado & vitlöksdressing, mums! Vi kunde sitta i lugn & ro, inga som avbryter, avslappnat & vi njöt av maten. Innan vi styrde hemåt till mig igen så hann vi in en snabbis på mataffären. Toppen!
Vi hämtade hennes son på vägen också. Jag fick hjälp med att skotta fram bilden, tina upp den, tanka, & skrapa. Så nu är ser man att det är en bil åtminstånde. Men däcken ska på, det ska bytas bromsar & lite annat....
Men en sak i taget..

Så ringde pappa när jag väl var inne, fram mot kvällen. Han skulle fixa det ikväll lovade han, så styrde upp till stallet efter 1½ timmes väl behövlig sömn på soffan. Men det blev inte som tänkt. Pappa skulle bara äta när jag ringde honom vid 16.15. Jag sov 1 ½ timme var i stallet 17.40, fixade lite, väntade, ringde pappa igen, då har han inte ens ätit. Då var klockan 18.09! Blev irriterad men fördrev tiden i 20 min med att fylla ett badkar åt hästarna. Men det dröjde ytterligare 35 min, stod ute i kylan -10. Själv valt, ja, men trodde inte det skulle dröja så. Man väntar, det går 5, 10 min sen tror man snart kommer han & sen vips så har det gått så lång tid att man är genom frusen...
Det vart inte något däckbyte, han skjutsade hem mig istället & har lovat mig det i morgon. Så det återstår att se.. Lite irriterande när man stått å väntat så pass länge.

Helt slut, ligger på soffan & slöar, fullt påklädd & ett täcke över för att hålla värken i schack. Men det går hyfsat ok. Har någon ett tips på hur man gör när man inte kan röra tummen mer eller mindre & pulserande värk? Jag har under en längre tid haft problem med mina fingrar, nu är tummen värst. Men den är svår att lindra.. Har ju inte behövt gjort några större styrke grejer idag, mest varit med. Men oftast behövs det inte mer heller.

Men jag fick en trevlig utflykt, god lunch, massa skratt & nytta gjort.
Tack Ruedee för att du gjorde denna dag möjlig även ett tack till Laila som hjälpte mig med hundarna så vi kunde åka.






Kommentarer
Postat av: Renée

Jadu... Denna värk! Ett tips som kan hjälpa är att köpa ortos med skena för tummen så du inte kan röra den. Annars är det nog bara att bita ihop och se glad ut... Troligtvis en nerv som är ikläm och det gör ont som satan! Doktorn kan ju lägga blockader mot nervsmärta, du kan ju fråga. Själv kun´de dom inte "blocka" mig eftersom jag hade blivit som en levande nåldyna! Jag har ju nerver ikläm i nästan varenda led... Hoppas det löser sig med både däckbyte och tumme. Många kramar!!!

2010-02-12 @ 13:11:14
URL: http://www.vimsigamamman.blogspot.com
Postat av: litentanta

Allt detta ont tar ju så mycket energi och ork från en människa, jag lider verkligen med dig :-( Har själv tagit ett par skenor av modern, hon har ett gäng, tänkte särbot skulle hjälpa mig att böja till dem så jag kan få lite avlastning för mina handleder eftersom att de krånglar och jag ju jobbar i kyla också...



Ta hand om dig, fortsätt med ditt liv och kanske smittar det av sig en gnutta på mig, misstänker dock att jag återigen åkt på en pillerdepp för just nu är det banne mig inget som känns bra...Har blivit precis likadan, och värre :-O av några av alla sorter jag fått plöja igenom under åren..



Kramen!

2010-02-13 @ 16:24:49
URL: http://litentanta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0