Mötet med biståndshandläggaren för hemtjänsten

har jag haft här hemma idag.
För er som inte vet så träffade jag en biståndshandläggare 2 ggr när jag var inlagd.
Eftersom jag är hemma nu så är det en annan som tar över ansvaret.

M har ansvar för det distriktet jag bor i & tar också beslutet om jag är berättigad hemtjänst & i så fall i vilken utsträckning. Så hon hade blivit lite uppdaterad av S som jag träffade tidigare, fått info jag lämnade om EDS. Som jag skrivit ut ifrån socialstyrelsens hemsida (som jag alltid har med mig). Ett intyg på att jag har sjukdomen EDS & vart dom kan hitta mer info.

Så idag har jag gjort en ny ansökan om att få hemtjänst.
Vi gick igenom vad jag har för behov av hjälp & vad mina önskemål är. Hur min livssituation ser ut. Hur min EDS påverkar mig & hur den gör att vissa saker är svårare än andra. 

Men jag har fått lära mig idag rätt om att tex ansöka om fönsterputtsning & snöskottning. Sen är det inte säkert att det beviljas. Men det jag har hört ifrån andra är att dom INTE gör den typen av utföranden.

Så om jag har rätten, så varför inte ansöka... Det enda som händer är att jag i så fall får avslag på tex snöskottnig. Men talade om för henne att jag fick OP mig för ljumskbråck pga att jag var tvungen att skotta snö. Kanske det kan hjälpa till när hon tar ett beslut?

Annars är det framförallt städning jag behöver hjälp med. Jag har en önskan om att dom kommer var 14 dag gör en "stor städning" det vill säga; dammsuga, skura golv, bädda rent sängen, tvätta, städa badrum, diska, damma.

Sen att dom utöver det kommer 2 ggr/veckan & gör en "uppsnyggning".  Tex dammsuga & diska eller köra en maskin tvätt. Det som är av störst behov då.

Har en önskan om att hålla ner antalet personer så gott det går, ju fler inblandade desto jobbigare för mig.  

Sen har jag även ansökt om ledsagning 1 tim/mån för att handla. Då möter dom upp mig vid butiken, hjälper mig dra vagnen & plocka varor.

Det är ev lite fler uppgifter hon behöver om mitt sociala liv & vad det nu var... Var för trött vid den tidpunkten & därför kommer jag inte riktigt ihåg vad det var mer än att vi skulle kompletera det på telefonen. Sen så fort ett beslut är taget ringer hon mig. Jag kommer också få det formelt på posten, men för att väntan ska bli kortare så ringer hon först.

Jag har en valmöjlighet, det finns 2 olika bolag att välja mellan. Men jag kommer att börja med Tio 100, om det inte skulle fungera kan jag byta.

Så håll tummarna nu för att detta går vägen!


Kommentarer
Postat av: sussi

Här i Luleå får man inte längre snöskotting elelr fundetputs av hemtjänst de tog bort i mitten av 90 talet. De får folk leja en firma via kommun som gör. Men som agt de säkert olika från kommun till kommun me de var efter rikanalys de togs bort.



Håller tummarn hårt ALLT löser sig så du får en bra vardag kram

2010-12-28 @ 19:43:29
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/
Postat av: Madeleineslife

Sussi: Ok, ja det verkar var lite olika i vilken kommun man bor i. Nu sa hon att jag förmodligen skulle få avslag på snöskotttning. Men jag har rätt att ansöka om det. Sen fönster är samma sak, man har inprincip rätt att söka om allt, men inte säkert sen att det blir beviljat.



Men jag hoppas på åtmistånde att dom beviljar fönsterputtsning åt mig!



Tack vännen! Kramis

2011-01-04 @ 19:46:37
URL: http://madeleineslife.blogg.se/
Postat av: Hedda

Grym blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2012-03-19 @ 01:00:45
URL: http://hemförsäkringidag.se
Postat av: Madeleineslife

Svar Hedda: Tack så mycket! Kul att du gillar den :)

Det är en vän till mig som tagit bilderna & gjort designen. Hedern är gjord i photoshop, har ja för mig!.. Sen lägger man in den i kodmallarna... Svårt att förklara så här : S De finns dom som gör designer åt andra, kanske kan du googla dom?

Lycka till!!



Mvh Madeleine

2012-03-19 @ 12:35:13
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0