Min egen berättelse om min vistelse på medicin avd, inlagd för ett smärtskov!

AMBULANS IN 1/12 2010

DAG 1

Kände dagen innan att det började när jag hade umgåtts med Lisa. Fick inte bukt på smärtan & den bara stegrade hela tiden!
Det var framförallt svåra smärtor i ryggen & nacke. Med samråd av Lisa tyckte hon jag skulle rådfråga dom på akuten då jag prövat med 5 mg ketogan & inte fick någon effekt. Ssk (sjuksköterskan) jag talade med på akuten tyckte att det inte fanns annat än att jag åkte in för att jag måste få hjälp!

Så ringde ambulansen, som hämtade mig mellan 17-17.30. Fick Katalar (narkos) pga min allergi till morfin & en del stesolid intravenöst. På akuten fylls det på med 5 mg ketogan, men med en spruta i magen. Med anledning att det ska ge längre effekt. Det räckte inte, efter en lång hektiskt diskussion fick jag 5 mg ketogan till intravenöst. Smärtfri :)

Men för dålig att skicka hem så ca 00.30 lags jag in på medicin avd 4. Smärtan tar vid igen!! Men dom vägrar att ge mig mer då jag fått "tillräckligt". Kunde inte sova pga så SVÅRA SMÄRTOR!!!
Där efter fick jag inget mer intravenöst, för enligt dom så gav det ingen effekt!

Det var mitt första dygn på min sjukhusvistelse.

Fortsättning följer.....



Kommentarer
Postat av: Saerv

Usch vad jobbigt du haft det.., skönt att du är lite bättre nu iaf..tänkte bara höra vad det är som gör att dessa svåra smärtor kommer? Har ju oxå EDS men min smärta är mer konstant i tex bäcken, sen får jag muskulära smärtor i tex nacke och andra muskler pga överrörligheten. Vet att du har mer konstanta smärtor oxå men vad beror det på att det blir så mycket värre ibland? Är smärtorna led eller muskulära? Jag har Norspan morfinplåster ganska hög dos, som tur är funkar morfin på mig..

Skickar en krya på dig kram och hoppas du blir bättre!

2010-12-25 @ 15:32:27
Postat av: Madeleineslife

Sarev: Förlåt att jag inte svarat, hittade din kemmentar idag :(

Det är ett smärt skov som jag får, det vet man inte när det kan komma. Men har haft mycket nu & mycket ont & till slut så säger kroppen ifrån! Får fruktansvärt ont i musklerna, dom blir så spända som om att dom går i "baklås". Behöver hjälp för att bryta det & därför får jag åka in. Jag tar ju normalt tradolan retard 150 mg morgon & kväll. Men det behövs mycket mer för att bryta denna smärta som jag får när jag har ett skov. Så nu tar det ett tag innan jag kommer i "form" igen.



Tack snälla för din omtanke!

Kramis

2011-01-04 @ 19:59:54
URL: http://madeleineslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0