Jag tror inte mina öron.

Hej igen, fortfarande Elin här. Men det lär ni väl förstå nu!
Nu har jag tänkt att dra en lite mera informerad historia. Var på sjukhuset idag och hälsade på Madeleine och så passade jag på att skriva ned lite fakta, med citat mm.

Jag börjar från början alltså det här är en sammanfattning, en LÅNG sammanfattning på vad som har hänt på sjukhuset. Jag trodde inte mina öron, vet inte om ni tror det ni läser heller. Allt är bara så sjukt.

Allting började med att Madeleine träffade en läkare vid namn Petter. Med han var det inga problem, Madeleine behövde inte förklara någonting. Han förtsod eftersom att en släkting till honom har EDS och allt blev i ju med det lättare. Han gjorde en grund för Madeleine på 8 Citodon om dagen och ut över Ketogan och Stecolid. Men så dagen efter förändrades ALLT!

Då träffade Madeleine en annan läkare vid namn Crister som bara ordenerade 8 Citodon/dygn, 25 mg Voltaren fyra gånger om dagen. och 2 mg Stecolid. Han menade på att skulle hon ta doserna som Petter skrev ut skulle hon bli narkoman. Och fick där med inte dom medicinerna.
Då blev Madeleine riktigt irriterad eftersom att det tar hon ju hemma dagligen. Varför ska hon då ligga där?
Läkaren Crister trodde inte på Madeleine när hon talade om vad hon hade fått ut skrivet av Petter. Då svarade han henne
-"Jag tror inte det är sant",
Madeleine savarade: Joo det är klart det är sant?

varför tror han att Madeleine ljuger för? Förstår mig inte på den läkaren!!! Men i alla fall, han trodde inte på henne så han var tvungen att fråga en sköterska som var med under den ronden då Petter skrev ut medicinerna och det var faktiskt sant det Madeleine sa.

Crister säger att han behandlar en frisk patienmed ett ryggskott. Och därför har han gjort böj testet på henne. Då han böjer benen upp, ned, åt sidorna och på massa olika vinklar. Han frågar henne,
-"Madeleine, vart gör det ont någonstans?"
-" I lendryggen" svarar Madeleine.
-"Nej men lilla gumman, de gör inte alls ont där."

Får man verkligen svara så? Om hon säger det är så det väl klart som fan att det gör ont där? vad tror han själv. Precis som att ett barn inte vill åka tills kolan och säger där med att hon/han har ont i magen eftersom det syns ju inte om man har det?!..
Crister gav inte upp. Han tror att Madeleine låtsades för att få starkare medicin, som hon fick av Petter.
När han insåg att han inte kom någonstans med att tro att hon låtsades så frågade han om hon hade gått igenom någon psykisk utredning, och det har Madeleine gjort förr! Han undrade då vad den visade, men såklart så visade den ingenting...

Madeleine frågade Crister om han ens hade läst om EDS i journalen. Vilket han sa att han hade gjort. Men varken jag eller Madeleine tror honom!
Madeleine bad om att få träffa Petter igen, men till svar fick hon dehär: " Det är bara för att du vill ha dom starkare tabletterna som inte jag skriver ut"
Och eftersom Madeleine är så klok så svarade hon:" Nej det är det inte alls, det är bara för att han kan mera om EDS!"

Efter många om och men så ringde Madeleine speciallisten Erik Björck för attråd fråga om EDS. Han erbjöd sig att prata med Crister, för att beskriva hennes behov. Men Crister ansåg att dom inte hade någonting att säga varandra.

Och så idag den 20/3-09 så försökte Madeleine förklara att hon behöver starkare tabletter för att kunna gå och då säger han de här.
EDS GER INGA SMÄRTOR!!!!!!!!!!

När jag hörde Madeleine säga det så stannade tiden? Vad står han och säger? det vet väl inte han någonting om som inte ens läst journalen eller haft någon tidigare patient med EDS! Jag förstår ingenting, han kan inte stå och påstå någonting som absolut inte stämmer. Jag personligen som känner Madeleine som har EDS, VET att hon har fruktansvärda smärtor och kan därför inte jobba. Varför tror han annars att en 25 åring är sjukskriven och har just legat på sjukhus i en vecka? allt är ju sinnesjukt!!

Han har sagt att han vill ge Madeleine en medicin som heter Tryptizol 10 mg, 3 gånger per dygn. På grund utav att höja hennes smärt tröskel?! Vet inte alls vad han menade, men det var typ så att signalerna till järnan inte går ut lika hårt, och där med får inte Madeleine alls lika ont.

Det var allt jag hade. Men ni hör ju själva hur de här låter? VART TAR SJUKHUSET IVÄGEN NÅGONSTANS?
Jag trodde att det var dit man skulle åka för att få hjälp. Men nu avstår jag gärna från all hjälp därifrån. Tycker bara att alla uppförsig som om dom behandlar djur eller nått? Det är människor dom har att göra med.. Behärka er för fan! Man pratar inte till en människa så dom talar till Madeleine. Till och med jag vet det som bara är 16 år. Undra vad dom fick för uppfostran när dom var små? Undra om dom har lärt sig att man får ljuga och rapa vid matbordet också? Nej nu ska jag inte bli allt för arg, men jag blir så ledsen när jag hör och ser Madeleine så ledsen. Det är hemskt att se sin bästa vän må så dåligt! Usch!!
Nu har ni fått veta allt, nu kommer hennes pappa med hundmat eftersom den tog slut imorse. Jag skriver imorgon om jag har fått veta någonting nytt. Men annars så skriver jag när jag har fått mera info,

Madeleine hälsar till alla er, och hon ska förklara ALLT.. precis allt från början till slut när hon kommer hem. Eftersom att hon dokumenterar alla citat som påverkar henne och vad dom stoppar i henne osv.. Så nu ska få veta allt! Jag lovar!
Ha en bra och trevlig helg nu. Så gott det går iallafall. Jag ska försöka vara glad i helgen, men jag får nog vänta med det tills Madeleine kommer hem.

Många kramar, Elin

Kommentarer
Postat av: Pia - mamma med mera

Men så fruktansvärt... vet inte vad jag ska skriva, sitter bara å gapar. Vilken hemsk människa till läkare hon träffat. Hon borde anmäla honom!



Jag tycker så synd om dig madde!!! men stå på dig. När det gäller Tryptizolen så äter jag dom oxå, men dom kommer nog inte att ge dig smärtlindring. Det är en gammal antidepressiv medicin som man idag skriver ut till smärtpatienter eftersom dom anses vara smärttröskelhöjande och sömnförbättrande.



Jag sover bra på dom, men tycker att jag blir väldigt trött av dom dagen efter... och nog har jag ont fortfarande.. har ju inte ätit dom så länge den här gången men ändå. Ska bli intressant att höra vad du, madde tycker om dom...



Stå på dig!!

Kramar i massor / Pia

2009-03-20 @ 22:42:01
URL: http://www.pia.sakerochting.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0