Koifiskar grymt häftiga fiskar!!

Lördagen så var vi iväg till 2 ställen & tittade på dammar, där det fanns Koi fiskar. Eftersom C ska göra en egen & ville veta mer om hur man gör & lite runt omkring. Så gjorde vi besök hos 2 st som hade egna dammar hemma. Fick veta hur dom hade gjort, tips på vad som var bra att tänka på innan. Vad man behöver etc. Mycket intressant!! Sen dom vi besökte var så himla välkommnade & givmilda. Det märktes att dom brann för det dom höll på med.

Detta är något som jag inte kan någonting om, men nu vet jag lite mera i alla fall =0) Koi fiskarna är ju så grymt häftiga!! Finns otroligt många ollika färger på dom & alla är speciella. Sen dessutom är dom tama & man kan klappa dom. Dock får man inte klappa andra än sina egna pga smittorisker....

Det är ju sååå rogivande att bara titta på dom & man blir mycket inspererad! Man kan göra på många olika sätt & få det väldigt personligt. Fiskarna kan bli upp till 50 år gamla & stora blir dom! Dom kan bo ute på vintern om man gör en damm där efter. Det finns klubbar med Koi fiskar som träffades, tipsade varandra etc. Som vilken klubb som helst. Det finns ju dom som har dom för att dom är vackra sen andra som vill tjäna pengar & ha dom dyraste. 



Lånad bild... http://www.koifishnponds.se/



Lånad bild... http://www.pixbox.se/pic_show_id15649864.html




Lånad bild... http://www.123minsida.se/lundquist/14374234



Också en lånad bild, samma som föregående.


Så det vart en heldag, var inte hemma förns sent. Det är ju så mycket man villl veta när man börjar, sen hade dom så mycket erfarenhet & kunde dela med sig. Det var så att man ville sätta igång på en gång, jag skulle ju kunna få plats med en liten på baksidan :P I framtiden när jag har egen tomt & ett hus så ska jag ha en damm med fiskar.

På vägen tog vi med oss kina mat hem, blev bjuden. Mycket gott! Vi åt det till sagan om konungens återkomst.

Kunde inte somna förns vid 6 tiden på morgonen! =0(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0